Ga naar content

Geen omgangsregeling voor steeds vertrekkende vader

Roy en Melissa zijn inmiddels al 5 jaar uit elkaar. Femke is 6 jaar oud. Vlak nadat Roy en Melissa uit elkaar zijn gegaan heeft Roy Femke nog een paar keer gezien. Daarna is Roy met de Noorderzon vertrokken.

Twee jaar geleden komt Roy weer uit het niets opdagen en wil omgang met Femke.Femke die een jaar oud was toen Roy uit haar leven verdween is inmiddels 4 jaar oud en herkent haar vader niet meer. Melissa vindt het toch in het belang van Femke dat zij haar vader Roy leert kennen. Melissa maakt de afspraak met Roy dat hij haar wekelijks, eerst in het bijzijn van Melissa, een paar uurtjes mag zien. Femke geniet van de aandacht van Roy.

Na een paar maanden verbreekt Roy wederom het contact zonder opgaaf van redenen. Dit zorgt bij Femke voor veel onrust. Een jaar later komt Roy weer opdagen. Melissa probeert weer om een structurele omgangsregeling op te starten. Dit gaat een paar maanden goed en dan laat Roy wederom maanden niet van zich horen. Als Roy op de zesde verjaardag van Femke op de stoep staat, is de maat voor Melissa vol. Femke heeft veel problemen met het sporadische contact met Roy. Op het moment dat Femke zich gaat hechten aan Roy, neemt Roy de benen. Hierdoor is Femke verschillende keren teleurgesteld en ondervindt Femke hiervan ook geestelijke klachten (onverklaarbare woede-uitingen, slecht slapen en eten).

Melissa vindt het niet langer in het belang van Femke dat er nog een keer wordt getracht een omgangsregeling op te starten. Roy start een verzoek tot het vaststellen van een omgangsregeling bij de rechtbank. De rechtbank wijst het verzoek van Roy af omdat een omgangsregeling volgens de rechter niet in het belang van Femke is.

 

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven