fbpx
Ga naar content

Familie & echtscheiding: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Belastingmodule

Bij de scheiding komen ook veel fiscale zaken kijken. Zo eindigt het fiscaal partnerschap wanneer het echtscheidingsverzoek wordt ingediend bij de rechtbank en u niet meer op hetzelfde adres staat ingeschreven. Daarnaast is het mogelijk dat er na de scheiding recht is op bijvoorbeeld (meer) zorg,- huurtoeslag of het kindgebondenbudget.

Lees verder

Scheiding aanvragen, hoe werkt dat?

Het aanvragen van een echtscheiding is in veel gevallen één van de laatste stappen die gezet wordt in een echtscheidingstraject. Deze aanvraag heeft immers betrekking op het echtscheidingsverzoek dat bij de rechter wordt ingediend. De rechtbank mag hiervoor alleen worden benaderd door een echtscheidingsadvocaat. Het vinden van een geschikte echtscheidingsadvocaat of andere juridische hulp om u te begeleiden is de eerste stap die u moet zetten om een echtscheidingsprocedure in gang te zetten.

Lees verder

Persoonlijk advies bij een scheiding

Als u besloten heeft om van uw partner te scheiden, komt er veel op u af. Er zijn zeer veel zaken waar u aan moet denken, waar u afspraken over moet maken en wat u moet regelen. Uiteraard zijn dit persoonlijke zaken die in iedere situatie anders kunnen zijn. Als u op zoek bent naar persoonlijk advies bij een scheiding, kunt u uitstekend bij de mediators van Judex terecht. Deze MfN gecertificeerde mediators zijn gespecialiseerd op dit vakgebied en kunnen u uitstekend helpen om een scheidingstraject op de juiste manier te doorlopen.

Lees verder

Hoe werkt het aanvragen van een online echtscheiding?

Tegenwoordig is het mogelijk op allerlei manieren van elkaar te scheiden. Er is de ouderwetse manier waarbij je een advocaat inschakelt, die een overeenkomst, het echtscheidingsconvenant, opstelt voor de rechtbank zodat de rechter er vervolgens een uitspraak over kan doen. Maar als u en uw aanstaande ex-partner samen goede afspraken kunnen maken, kunt u ook zelf online uw echtscheiding regelen.

Lees verder

Bestaat een gratis scheiding?

Een scheiding kost veel geld. Niet alleen voor de behandeling van uw scheidingsverzoek door de rechter, maar ook eventuele kosten voor een mediator of advocaat. Maar wat moet u doen als u niet genoeg geld heeft om de echtscheidingsprocedure te betalen. Hoe moet u dan uw echtscheiding regelen?

Lees verder

De nieuwe vorm van de flitsscheiding

Sinds 1 maart 2009 bestaat de flitsscheiding niet meer. Scheiden buiten de rechter om, kan niet meer sinds die tijd. Wat was de flitsscheiding, hoe kwam het dat het werd afgeschaft en wat is nu het beste alternatief?

Lees verder

Is scheiden zonder advocaat mogelijk?

Om uw scheiding officieel te maken, heeft u een advocaat nodig die het verzoekschrift tot echtscheiding indient bij de rechter. Zelf kunt u dit nu nog niet doen.

Lees verder

Rechtsbijstand bij echtscheiding

Wanneer u gaat scheiden, weet u dat dit geld zal kosten. In sommige gevallen is een scheiding een langdurig en kostbaar traject. Is de echtscheiding te duur voor u? Dan is mogelijk rechtsbijstand een optie.

Lees verder

Wat kost een echtscheidingsadvocaat?

Wanneer u gaat scheiden, moet er een heleboel juridisch geregeld worden bij de rechtbank. Dit brengt kosten met zich mee. U heeft in ieder geval een advocaat nodig.

Lees verder

Ik wil scheiden, wat nu?

U wilt gaan scheiden. Dat is niet leuk, maar waarschijnlijk onvermijdelijk. Ondanks het feit dat het uw keuze is, is het een verdrietig moment. U moet omgaan met allerlei emoties die daarbij komen kijken. Ondertussen moet u nog wel door het met dagelijks leven. Maar hoe pakt u het nu aan? Hoe moet u het vertellen aan uw partner en wat zijn de eerste stappen die u nu moet ondernemen?

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Wat zeggen onze klanten

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven