fbpx
Ga naar content

Familie & echtscheiding: Columns

Bijdragen van externe experts

Een bewijs nodig bij de start van uw scheiding? Zo lukt dat

Het kan zijn dat u net gestart bent met de echtscheidingsprocedure en u een bewijs nodig heeft, zodat u de scheiding kunt aantonen bij bijvoorbeeld een woningcorporatie of een andere organisatie die erom vraagt. Heeft u een bewijs nodig dat uw scheidingprocedure is gestart? Judex helpt u verder!

Lees verder Judex

Partneralimentatie afkopen: wanneer kiest u hiervoor?

De ex-partner met het hoogste inkomen betaalt na de scheiding vaak partneralimentatie aan de ander. Dit is een maandelijks bedrag dat vaak een aantal jaar betaald moet worden. Zo bent u dus nog een hele tijd gebonden aan uw ex-partner, terwijl de situatie ook in de loop van de tijd kan veranderen. Het is ook mogelijk om de alimentatie in één keer af te kopen. Wij leggen aan u uit wanneer dit gunstig is.

Lees verder Judex

Na de scheiding samenwonen met ex-partner

Gaat u scheiden van uw ex-partner? Het kan dan voorkomen dat u verschillende wensen of belangen heeft, ook betreft scheiden & wonen. Wanneer kiest u ervoor om samen te blijven wonen na een scheiding? Wij lichten toe wat mogelijk is en waar u rekening mee moet houden.

Lees verder Judex

Internationale Dag van het Gezin, in harmonie na een scheiding

Afgelopen week was het de Inter­na­tio­nale Dag van het Gezin. De Dag van het Gezin staat stil bij het belang van een hechte familie en de positieve gevolgen. Ook na een scheiding is dit belangrijk. Lees meer hierover.

Lees verder Judex

Parallel ouderschap bij narcisme

Heeft u besloten om te gaan scheiden van uw narcistische ex-partner? Er kan dan een hoop op u afkomen, zeker als er kinderen in het spel zijn. Gaat u scheiden van een narcist? Dan kunt u kiezen voor parallel ouderschap bij narcisme. Onze experts kunnen zorgen voor de juiste begeleiding.

Lees verder Judex

Samenlevingscontract ontbinden met koopwoning

Heeft u een samenlevingscontract en besloten om uit elkaar te gaan? Dit werkt net even anders dan bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. Wilt u een samenlevingscontract ontbinden en heeft een koopwoning? Lees dan welke stappen u kunt zetten.

Lees verder Judex

Kinderalimentatie bij co-ouderschap

Gaat u scheiden en kiezen jullie voor co-ouderschap? Dan zijn jullie als gescheiden ouders gezamenlijk verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van de kinderen. Moet er kinderalimentatie betaald worden als u kiest voor co-ouderschap? Wij lichten het aan u toe!

Lees verder Judex

Akte van berusting

Wanneer u ervoor kiest om te scheiden, dan doorloopt u verschillende stappen. Judex kan u tijdens dit proces zo goed mogelijk bijstaan. Om de scheiding vlot en in goed overleg af te handelen, is het fijn als u er samen uitkomt en een akte van berusting kan tekenen. Wij bespreken hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder Judex

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Het geregistreerd partnerschap is, net als het huwelijk, een in de wet geregelde samenlevingsvorm. Wilt u een geregistreerd partnerschap ontbinden? Wij lichten toe hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder Judex

´Help, mijn ouders gaan scheiden!´ Hoe is dit voor een kind

Voor kinderen en jongeren heeft een scheiding een grote impact. Hebben jongeren en kinderen een stem over beslissingen en afspraken als ouders scheiden? Lees onze toelichting en tips!

Lees verder Judex

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Wat zeggen onze klanten

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven