fbpx
Ga naar content

Familie & echtscheiding: Columns

Bijdragen van externe experts

Geregistreerd partnerschap ontbinden

Het geregistreerd partnerschap is, net als het huwelijk, een in de wet geregelde samenlevingsvorm. Wilt u een geregistreerd partnerschap ontbinden? Wij lichten toe hoe dit in zijn werk gaat.

Lees verder Judex

´Help, mijn ouders gaan scheiden!´ Hoe is dit voor een kind

Voor kinderen en jongeren heeft een scheiding een grote impact. Hebben jongeren en kinderen een stem over beslissingen en afspraken als ouders scheiden? Lees onze toelichting en tips!

Lees verder Judex

Woonrecht bij scheiding, wie blijft er in de woning?

Wanneer u gaat scheiden verandert er een hoop, zo ook uw woonsituatie als u samen een woning bezit. Wilt u weten wie er in de woning mag blijven bij een scheidingsprocedure? Wij leggen alles uit over woonrecht.

Lees verder Judex

Dag van de alleenstaande ouder

U kunt om verschillende redenen alleenstaande ouder zijn. Op de Dag van de Alleenstaande Ouder staan wij stil bij de taak waar alleenstaande ouders voorstaan. Lees de vijf waardevolle tips voor alleenstaande ouders na een scheiding.

Lees verder Judex

Draagkracht berekenen, zo kunt u dat doen

Bij het bepalen van de alimentatie wordt er gekeken naar twee zaken: de behoefte en de draagkracht. Wilt u weten hoe een goede draagkrachtberekening gemaakt kan worden na een scheiding? De experts van Judex helpen u verder!

Lees verder Judex

5 tips voor vrouwen na een scheiding

Gaat u scheiden of is uw echtscheiding net afgerond? Dan heeft u een hoop te verwerken en te regelen. Op internationale vrouwendag delen wij tips gericht op vrouwen na een scheiding. Bekijk 5 handige tips die u verder kunnen helpen.

Lees verder Judex

Wanneer moet je kinderalimentatie herberekenen?

Wanneer u gaat scheiden en kinderen heeft, dan krijgt u ook te maken met kinderalimentatie. Dit bedrag wordt vastgelegd bij uw scheiding, maar naar verloop van tijd kan het zijn dat de kinderalimentatie herberekend moet worden. Wilt u de kinderalimentatie herberekenen? Wij leggen uit wanneer dit nodig is en hoe u dit kan regelen.

Lees verder Judex

Wanneer moet er partneralimentatie betaald worden?

Bij een scheiding moet u een aantal zaken regelen. Zo is ook het financiële aspect een belangrijk onderdeel dat een grote invloed kan hebben op uw situatie. Wilt u weten wanneer u partneralimentatie ontvangt of moet betalen na een scheiding? De experts van Judex helpen u verder.

Lees verder Judex

Achternaam veranderen na een scheiding

Heeft u toen u ging trouwen de naam van uw ex-partner aangenomen en wilt u weten wat u moet doen bij een scheiding? Of wilt u weten of de achternaam van uw kind gewijzigd kan worden na een scheiding?Wij leggen aan u uit wat hierin mogelijk is.

Lees verder Judex

Alles over alimentatie bij een echtscheiding

Niet alleen tijdens het huwelijk, maar ook na een scheiding, moeten ex-partners financieel voor elkaar blijven zorgen. Wilt u alles weten over alimentatie na een scheiding? Wij leggen aan u uit wanneer u moet voldoen aan de alimentatieplicht en hoe u dit samen kunt regelen.

Lees verder Judex

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Wat zeggen onze klanten

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven