fbpx
Ga naar content

Checklist scheiden

Bij een echtscheiding komt er veel op u af. Het is een ingewikkeld traject waar veel bij komt kijken. U moet veel regelen in deze chaotische en emotionele periode. U kunt hier dus vast wel hulp bij gebruiken. Judex helpt u hier graag bij. 

Handig stappenplan

Wij bij Judex hebben een handig stappenplan ontwikkeld die het gehele scheidingsproces overzichtelijk weergeeft in 7 stappen. Van de eerste stap waarin het besluit is genomen dat u gaat scheiden, tot de allerlaatste stap waarin de rechter de echtscheiding officieel uitspreekt en wordt afgewikkeld. Het stappenplan legt op een duidelijke en eenvoudige manier stap voor stap uit wat er staat te gebeuren en wat u moet regelen. Het is een handige leidraad voor de hele scheidingsperiode.

Hulpmiddel voor de praktische zaken: checklist

Naast het prettige stappenplan heeft Judex ook een checklist ontwikkeld die u gedurende het gehele scheidingsproces naast het stappenplan kunt gebruiken. In het stappenplan staat bij iedere stap beschreven welke zaken u moet regelen. De checklist helpt bij de meer praktische zaken en gaat verder in op details van bepaalde onderdelen van het gehele scheidingsproces. De checklist is samengesteld door de experts van Judex en is zo in details opgesteld dat u eigenlijk niets meer over het hoofd kunt zien. En dat is wel zo fijn tijdens deze periode. Hieronder ziet u een aantal zaken die op de checklist staan Wil u de gehele checklist gebruiken? Dan kan je hem downloaden bij Judex. 

Checklist

De handige checklist kan je het beste gebruiken naast het stappenplan. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke zaken vergeet. Én je hebt voor jezelf een stok achter de deur dat je alles op tijd regelt:

1. Waar moet je op letten bij de kinderen als u gaat scheiden?

Belangrijk is dat je de kinderen centraal blijft stellen tijdens de scheiding. Voor hen wil je immers het allerbeste. Deze zaken moet je niet vergeten als het gaat over de kinderen:

  • Ouderschapsplan
  • Woonsituatie
  • Verdeling ouderlijk gezag

2. Waar moet je op letten bij het regelen van de financiën?

  • Verdeling van het gezamenlijk vermogen
  • Verdeling van eventuele schulden
  • Stopzetten van spaarplannen en opnieuw inregelen voor jullie beiden en/of de kinderen

3. Wat gaat er met de gezamenlijke woning gebeuren?

  • Koopwoning: laten taxeren
  • Koopwoning: wordt een van de partijen uitgekocht? Stel de koopsom vast
  • Huurwoning: huur opzeggen of wordt een van beiden nieuwe hoofdhuurder?

 

U gaat scheiden. Via Judex is het mogelijk snel en gemakkelijk online te scheiden. Omdat iedere scheiding anders is, kunt u bij Judex kiezen uit een online scheidingspakket dat het beste past bij uw persoonlijke situatie. In principe regelt u alles samen zelf. U maakt samen alle benodigde afspraken. De checklist en het stappenplan helpen u tijdens het echtscheidingstraject, zodat u zeker weet dat u niets vergeet of over het hoofd ziet.

Terug naar boven