fbpx
Ga naar content

Een bewijs nodig bij de start van uw scheiding? Zo lukt dat

Judex krijgt regelmatig de vraag of er een bewijs van de scheiding aangeleverd kan worden. Het kan zijn dat u net gestart bent met de echtscheidingsprocedure en u een bewijs nodig heeft, zodat u de scheiding kunt aantonen bij bijvoorbeeld een woningcorporatie of een andere organisatie die erom vraagt. Wij leggen aan u uit hoe wij u hiermee kunnen helpen.

Bewijs van scheiding

Als ex-partners ervoor kiezen om een dienst bij ons af te nemen om te gaan scheiden, dan ontvangen ze bij de start direct een factuur via de mail. Het is vaak al voldoende als u dit als bewijs kunt doorzetten naar een desbetreffende organisatie. In sommige gevallen is het nodig om een bewijs aan te leveren dat de scheiding is ingediend bij de rechtbank (een ontvangstbevestiging) of heeft u bijvoorbeeld een brief vanuit de advocaat nodig. Dit kan niet direct bij de start, maar in de loop van het proces van de echtscheidingsprocedure kan Judex dit voor u regelen.

Ondersteuning Judex

Bij Judex kunt u altijd een passende dienst afnemen om de echtscheidingsprocedure vlot te laten verlopen. Zo kunt u kiezen voor online scheiden of bijvoorbeeld scheiden met behulp mediation of een advocaat. U krijgt de juiste ondersteuning van een expert van Judex om alles vast te leggen. Vervolgens kan het convenant en het ouderschapsplan ingediend worden bij de rechtbank. Als het verzoekschrift is ingediend, dan is het mogelijk om vervolgens een ontvangstbevestiging op te vragen bij de rechtbank. Dit document kan als bewijs dienen als instanties daar om vragen.

Wordt er specifiek gevraagd om een bevestiging vanuit uw advocaat? Dan kunnen wij er tijdens de echtscheidingsprocedure voor zorgen dat u een brief met bewijs bevestiging vanuit de advocaat ontvangt, zodat u verder kunt om de zaken af te handelen.

Wilt u meer weten?

Wilt u graag de hulp van een expert of heeft u nog andere vragen over uw situatie? De experts van Judex staan voor u klaar. Plan direct een gratis adviesgesprek in.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven