fbpx
Ga naar content

Een nieuwe partner voorstellen aan de kinderen

Na een scheiding, is er een kans dat er op een moment een nieuwe partner in uw leven komt. Dat is heel mooi, maar op een keer wilt u uw nieuwe partner voorstellen aan uw kind of kinderen. Hoe doet u dat het beste? Het is wel een moment waar u goed over na wilt denken. Na het doormaken van een scheiding, is dit voor kinderen ook weer een grote stap wat verandering brengt in hun leven. Wij geven u een aantal tips hoe u uw nieuwe partner kunt voorstellen.

Kies de juiste plek

Kies een neutrale plek waar uw kind zich prettig voelt. Dit kan in een speeltuin, dierentuin of een restaurantje zijn waar uw kind graag komt. Na ‘het gesprek’ neemt u uw nieuwe partner niet mee naar huis, ook als uw kind heel blij en vrolijk op het nieuws reageert. Ze moeten het toch verwerken en thuis is hun veilige haven. 

Houd het makkelijk en luchtig

Het grote voordeel van jonge kinderen is, dat ze een enorm aanpassingsvermogen hebben en vaak heel flexibel zijn. Als ze echt klein zijn, hoeft u ze echt nog niet te vertellen dat u verliefd bent en met diegene een relatie heeft. U kunt dan heel gemakkelijk zeggen dat diegene een keertje komt logeren of mee-eten. Bij oudere kinderen is dat lastiger. Zij weten nog goed wat ze hebben doorgemaakt met de scheiding en weten heel goed wat het betekent als u uw nieuwe partner voorstelt. Zij zullen het vaakst minder positief reageren, omdat ze misschien nog wel de ijdele hoop hadden dat papa en mama ooit nog samen zouden komen. Zich afzetten kan dan een eerste reactie zijn op het nieuws van een nieuwe partner. Houd hier dus wel rekening mee. 

Laat uw kind wennen

Hierop voortdurend is het van groot belang dat u uw kind of kinderen eerst even laat wennen aan het nieuws. Ze moeten uw aandacht gaan delen, sommige situaties of momenten worden anders dan ze gewend waren. Hier moeten ze aan wennen en u moet accepteren dat dit tijd kan kosten. 

Houd rekening met de emoties van uw kind

Heel kleine kinderen kunnen nog niet zo goed hun emoties uiten, maar uiten het vaak in gedrag. Let daar dan goed op. Gaat uw kind ineens weer in bed plassen of komen er uit het niets driftbuien? Dit is een vorm van uiting van frustratie en uw kind wil aandacht. Let daar dus goed op. 

Laat het uw ex-partner weten

Uw ex-partner dient u in te lichten dat u een nieuwe partner heeft. Dit heeft niet alleen te maken met respect tonen naar uw ex, maar vooral voor de kinderen. Uw ex kan dan rekening houden met ander gedrag, maar ook dat uw kind niet het gevoel krijgt dat er niet over de nieuwe partner van mama of papa gepraat mag worden. 

Dit zijn een aantal praktische tips waar u hopelijk wat aan heeft. Ook als kinderen heel goed op het nieuws reageren, is het verstandig om niet te snel te gaan met uw nieuwe partner. Alles rustig op zijn tijd, geeft een betere kans van slagen voor iedereen die hierbij betrokken is. 

Gaat u scheiden. Bij Judex kijken naar de beste manier van scheiden, passend bij uw persoonlijke situatie. Judex biedt de mogelijk jullie gedurende het gehele traject te begeleiden. Ze bieden speciale scheidingspakketten voor ouders met minderjarige kinderen. Dat is wel zo fijn en vertrouwd.  Op een prettige manier uit elkaar, voor beide partijen. Op die manier legt u ook een goede basis voor de toekomst, immers voor de kinderen heeft u later nog met elkaar te maken.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven