fbpx
Ga naar content

Letselschade & verzekeringen: Tips & Tricks

Zorg dat u uw aansprakelijkheid verzekert. Statistisch gezien is de kans misschien klein dat u een beroep op uw aansprakelijkheidsverzekering moet doen, maar als iemand u toch schade toebrengt kunnen de financiële gevolgen enorm zijn.

Als u zelf vindt dat u verantwoordelijk en aansprakelijk bent voor de schade van een ander, wil dat nog niet zeggen dat uw aansprakelijkheidsverzekeraar daar net zo over denkt. Het standpunt van de verzekeraar is in dit verband beslissend.

Neem op tijd contact op met uw verzekeraar als iemand u aansprakelijk stelt. Een tijdige melding voorkomt een vervelende discussie, met in het uiterste geval dat u geen dekking krijgt omdat u de schade of aansprakelijkstelling te hebt gemeld.

Betaal op tijd uw verzekeringspremie. Niet alleen omdat dat belangrijk is voor de dekking van uw verzekering, maar ook omdat de verzekering bij wanbetaling aan u kan worden opgezegd. Dit is een feit dat bij het aangaan van een nieuwe verzekering meestal moet worden gemeld en problemen kan opleveren bij de acceptatie. Meldt u het…

Lees verder

Bedenk dat verzekeraars bijhouden of u kort gezegd een geval van verhoogd risico bent en of aan u in het verleden verzekeringen zijn opgezegd (‘royement'), al dan niet op grond van wanbetaling. Ook hierom is het belangrijk naar waarheid te antwoorden op door de verzekeraar gestelde vragen naar uw schadeverleden. Het is bekend dat verzekeraars…

Lees verder

Als u van mening bent dat de behandeling van uw verzekeringszaak niet correct of met voortvarendheid plaatsvindt, is het vaak zinvol een brief aan de directie van de verzekeraar te sturen. Het Verbond van Verzekeraars kent een ombudsman. Ook daar kunt u met klachten terecht.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven