fbpx
Ga naar content

Bestaat een gratis scheiding?

Een scheiding kost veel geld. Niet alleen voor de behandeling van uw scheidingsverzoek door de rechter, maar ook eventuele kosten voor een mediator of advocaat. Maar wat moet u doen als u niet genoeg geld heeft om de echtscheidingsprocedure te betalen? In dit artikelen leggen we uit dat u via Judex volledig gratis kunt scheiden, ondanks dat het feitelijk onmogelijk lijkt.

Meer informatie over gratis scheiden

Ontdek gratis scheiden

Toevoeging

Als u niet genoeg geld heeft voor een echtscheidingsprocedure kunt u in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt mogelijk gemaakt door gesubsidieerde hulp bij scheiding van de overheid. De Nederlandse overheid vindt dat iedereen recht heeft op rechtsbijstand, dus ook bij een echtscheiding. De gesubsidieerde rechtsbijstand wordt ook wel toevoeging genoemd en gaat via de Raad voor Rechtsbijstand. Als particulier kunt u niet zelf de rechtsbijstand aanvragen. Een advocaat of mediator kan dit wel doen voor u. Zoek hier de mediator die bij uw situatie past.

Soms is het zelfs mogelijk in aanmerking te komen voor een gratis scheiding. In dat geval neemt Judex de kosten die nog overblijven voor haar eigen rekening. Hiervoor moet u aan bepaalde voorwaarde voldoen. Deze voorwaarden staan uitgebreid beschreven op deze pagina. In het kort gaat het om de volgende zaken:

 • Uw inkomen
 • Uw vermogen
 • Resultaat scheiding

Als u aan de voorwaarde voldoet zijn de enige kosten die u, volgens de overheid, dient te betalen de eigen bijdrage en de kosten voor het griffie recht. Dit zijn de kosten die in iedere juridische procedure betaald moeten worden. Wij nemen vervolgens deze kosten voor onze eigen rekening, waardoor het voor u gratis wordt.

Online scheiden

Mocht u niet in aanmerking komen voor gratis scheiden of gesubsidieerde rechtsbijstand, maar toch zo goedkoop mogelijk willen scheiden, dan is een online scheiding wellicht toch interessant voor u.

Op dit moment is dat de goedkoopste en snelst manier van scheiding in Nederland. Heeft uw scheiding spoed? Dan kunt u bij Judex ook een spoedscheiding aanvragen. Hierbij is het belangrijkste dat u samen nog goed kunt communiceren. Bij een online echtscheiding regelt u namelijk alle afspraken rondom uw echtscheiding zelf. Samen met uw aanstaande ex-partner legt u alle afspraken vast in de toegestuurde documenten. Na het invullen ervan retourneert u ze en vanaf daar wordt alles uit handen genomen door de juridisch specialist van Judex. Zijn u en uw aanstaande ex-partner wel in overleg maar wenst u hulp bij het maken van goede afspraken? Schakel dan de hulp in van een van de Judex mediation experts.

Hij of zij zal uw echtscheidingsverzoek indienen. U hoeft zelf niet naar de rechtbank. U krijgt vanzelf binnen enkele weken bericht wanneer de rechter de scheiding heeft uitgesproken. Zodra de scheiding is ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand van uw gemeente, bent u officieel gescheiden.

 

Indien u zelf of met hulp  wilt scheiden ga dan naar Judex diensten voor Scheiden. Experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. 

Bekijk via deze link de diensten rondom online scheiden.

Gratis scheiden

Gratis scheiden

Gratis scheiden met online ondersteuning en juridische controle.

 • Convenant
 • Griffiekosten
 • Bekrachtiging convenant bij de rechtbank
 • Inschrijving van burgerlijke stand bij de gemeente
 • Juridische controle van alle ingevulde documenten
 • Ouderschapsplan
 • Alimentatieberekening
 • Bespreking van het complete dossier met een expert

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven