fbpx
Ga naar content

Eenzaamheid na een scheiding

Een scheidingsproces doormaken is heftig. Het is een drukke, emotionele periode. Zodra de scheiding rond is, gaat het leven verder. Maar wel op een hele andere manier. Hoe pakt u het leven weer op en hoe voorkomt u eenzaamheid?

Neem rust

Rust nemen is misschien lastig en lijkt tegenstrijdig als we het hebben over eenzaamheid. Maar probeer wat momenten in te bouwen dat u echt even kunt ontspannen. Dan kan een middag alleen op de bank met een goed boek, maar ook een nachtje weg met een goede vriend of vriendin. Of een paar uur in de week de tijd nemen om te sporten. Probeer wat balans te brengen in het opbouwen van uw nieuwe leven tijd voor jezelf.

Plan leuke activiteiten

Veel mensen om u heen zullen net als u hiervoor had, een gezinsleven hebben en daar veel tijd aan besteden. Dan lijkt het al snel dat u vele malen meer eenzaam bent. Probeer daarom met mensen die u liefheeft, leuke activiteiten te plannen. Een dagje erop uit naar bijvoorbeeld een museum, lekker uiteten of een drankje drinken in de kroeg. 

Zoek lotgenoten

Het klinkt misschien heel zwaar, het woord ‘lotgenoten’, maar u bent niet de enige die een scheiding doormaakt en daarna zoekende is het leven weer opnieuw op te bouwen. Ook eenzaamheid is iets wat velen, net als u, kunnen ervaren nadat de scheiding rond is. Online kunt u vele groepen vinden die met elkaar contact hebben en praten over eenzame gevoelens die velen hebben. U vindt lotgenoten in diverse communities of Facebook-groepen. Twijfelt u of dit iets is? Probeer het gewoon, als het tegenvalt, dan stopt u er gewoon mee. 

Ga eens op date

Heel snel na uw scheiding zult u er hoogstwaarschijnlijk niet aan moeten denken een nieuwe relatie aan te gaan. Maar na enige tijd een keer op date gaan, is nooit verkeerd. Hier hoeft niet per se een nieuwe relatie uit voort te komen, maar nieuwe sociale contacten opdoen, kan altijd leuk zijn.

Scheiden op een prettige manier, helpt al voor een groot deel bij het verwerkingsproces. Uit elkaar gaan terwijl u samen nog een goede verstandhouding heeft, zorgt ervoor dat het gat waarin u valt na de scheiding, minder groot is. Relativeren en het leven weer oppakken zal daarna makkelijker gaan. Mediation is een fijne manier van scheiden waarbij u samen afspraken maakt onder begeleiding van een professional. Judex biedt mediation aan, passend bij uw persoonlijke situatie, waarbij u kunt scheiden met de hulp van een gecertificeerde echtscheidingsmediator.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven