fbpx
Ga naar content

Huisdieren na scheiding

Bij een scheiding maakt u afspraken over al jullie gezamenlijke bezittingen. De financiën, de woning, de inboedel, enzovoort. Voor de minderjarige kinderen maakt u afspraken en legt deze vast in het ouderschapsplan. Ook voor huisdieren moet u nadenken waar ze na de scheiding gaan wonen en welke afspraken u hierover maakt.

Veilige basis

Voor huisdieren is een veilige thuisbasis erg belangrijk. Een plek waar altijd voor ze gezorgd wordt, waar ze liefde krijgen en een omgeving die vertrouwd voor hen is. Dus hoe gaat u dan om met de zorgverdeling na de scheiding? Het is niet zo dat er wettelijk rechten voor huisdieren vastgelegd liggen na een scheiding. Maar vaak willen de scheidende baasjes wel dat er afspraken gemaakt worden zodat ze het dier na de scheiding nog kunnen blijven zien. 

Kostenverdeling en omgangsregeling van de huisdieren

U kunt samen afspraken maken voor de huisdieren zoals een zorgverdeling of bezoekregeling. U kunt bijvoorbeeld afspraken maken dat het dier bij een van u beiden woont, maar dat de ander meebetaalt aan voedsel en dierenarts kosten en hier tegenover een bezoekrecht krijgt. Daarnaast is het ook mogelijk een omgangsregeling af te spreken. Dit kan bij een hond bijvoorbeeld erg fijn zijn. Bijvoorbeeld dat de ex-partner waar het dier na de scheiding niet woont, eens in de zoveel tijd het dier een weekend of iets dergelijks mag meenemen. U kunt de afspraken die u maakt over de kosten en omgang vastleggen in het echtscheidingsconvenant. Net als bij het ouderschapsplan kunt u dit zo uitgebreid doen als u wenst. Wanneer u nadenkt over een goede regeling voor de huisdieren, krijgen ook zij de aandacht die ze verdienen na de scheiding. Ook voor de kinderen is dit een goed signaal, dat ze zien dat u nadenkt over de huisdieren en het zo goed mogelijk wilt regelen. 

U gaat scheiden. Bij Judex kijken ze naar de beste manier van scheiden, passend bij uw persoonlijke situatie. Een voorbeeld hiervan is mediation. Judex biedt de mogelijkheid u gedurende het gehele traject te begeleiden.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven