fbpx
Ga naar content

U ergeren aan het gedrag van uw ex

Na de scheiding bestaat er een reële kans dat u zich gaat ergeren aan het gedrag van uw ex-partner.  Uw ex gedraagt zich ineens heel anders dan toen jullie nog een relatie hadden of doet ineens dingen die hij of zij voorheen nooit deed. Dit kan behoorlijk irriteren. En wanneer u nog met elkaar om móet gaan omdat jullie bijvoorbeeld minderjarige kinderen hebben, dan is dit behoorlijk vervelend. We geven u graag wat tips hoe u hier beter mee om kunt gaan.

Het is een fase

De kans is groot dat ook voor uw ex-partner de scheiding een grote impact heeft. Het kan dan ook tijdelijk zijn dat hij of zij zich zo irritant gedraagt. Het kan een fase zijn waar diegene doorheen moet om te helpen de scheiding te verwerken of om af te reageren. Het gedrag kan dus ook zomaar overgaan en gaat uw ex zich weer normaal gedragen.

Probeer het te negeren

Dit klinkt waarschijnlijk makkelijker dan dat het in de praktijk is, maar probeer je niet te veel te laten beïnvloeden door het gedrag van uw ex. Want is het ergens voor nodig? Nee, zal het antwoord zijn. Het geeft u alleen een heleboel negatieve energie en als u daarop focust, zal uw gedrag ook negatief zijn richting uw ex. Probeer daarom te focussen op uw eigen leven en uw eigen gedrag. Als dat positief is, kunt u uw ex makkelijker negeren en loslaten.

Plannen maken voor de toekomst

Loslaten betekent ook plannen maken voor uw eigen toekomst. Dit hoeven niet meteen grote plannen te zijn, kleine dingen zorgen er ook al voor dat u bezig bent met het inrichten van uw nieuwe leven. Uw ex-partner zal ook de verandering zien en dat u zich focust op uzelf in plaats van op hem of haar. Wie weet doet dat hem of haar wel realiseren dat zijn negatieve gedrag totaal geen effect heeft en zal hij of zijn stoppen met dit gedrag. 

U gaat scheiden. Bij Judex kijken ze naar de beste manier van scheiden, passend bij uw persoonlijke situatie. Een voorbeeld hiervan is mediation. Judex biedt de mogelijkheid u gedurende het gehele traject te begeleiden waarbij u kunt kiezen uit verschillende pakketten.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven