fbpx
Ga naar content

Voorlopige voorziening

Als uw echtscheiding een complexe scheiding betreft, kan deze lang duren. Maanden tot zelfs jaren duren. U kunt dus te maken krijgen met een lange periode tot de scheiding officieel is. Dit kan veel onzekerheid geven over bijvoorbeeld uw woning, de alimentatie of de omgangsregeling voor de kinderen. Wanneer u er samen niet uit komt, kan een voorlopige voorziening hiervoor de oplossing zijn. De rechter velt dan een tussentijds oordeel, een voorlopige beslissing, die geldig blijft tot de scheiding definitief is.

Meer informatie over online scheiden

Ontdek online scheiden

Voordelen voorlopige voorziening

Een voorlopige voorziening biedt voornamelijk rust en zekerheid in een emotionele, onzekere en chaotische periode. Het maakt beide partijen duidelijk waar hij of zij aan toe is, waardoor de rest van uw echtscheiding op een prettigere manier afgehandeld kan worden. Vooral voor kinderen is een voorlopige voorziening fijn, omdat zij zo duidelijkheid krijgen over de omgangsregeling en weer regelmaat hebben.

Waar kunt u een voorlopige voorziening voor treffen?

Er zijn diverse zaken waarvoor u een voorlopige voorziening kunt treffen. Zo kan een voorlopige voorziening getroffen worden voor de hoofdplaats waar de kinderen gaan verblijven en hoe de omgang met de andere ouder zal zijn. Voor de kinder- en partneralimentatie kan ook een voorlopige voorziening getroffen worden. Zo voorkomt u dat één van beide partners tijdens de scheiding in de financiële problemen komt. Tevens kunt u voor de verdeling van inboedel en het gebruik van de gezamenlijke woning een voorlopige voorziening treffen. Het is niet mogelijk om in hoger beroep te gaan tegen voorlopige voorzieningen die de rechter heeft uitgesproken.

Indienen voorlopige voorziening

Een voorlopige voorziening kunt u niet zelf indienen bij de rechtbank. Dat moet altijd door een advocaat gedaan worden. U kunt dit verzoek indienen vanaf 4 weken voordat u het verzoek tot echtscheiding indient. Ook tijdens de scheidingsprocedure kunt u een voorlopige voorziening indienen.

Geen complexe scheiding?

Is uw scheiding niet complex? Kunt u goede afspraken maken met elkaar? Dan is online scheiden een goede optie voor u. Een online scheiding kan al binnen 4 à 5 weken geregeld zijn. Heeft u begeleiding nodig bij met maken van afspraken? Dan is mediation wellicht iets voor u.

Altijd een passende oplossing

Online Scheiden

In goed overleg maakt u samen afspraken over de scheiding, hierbij ontvangt u onze juridische ondersteuning.

  • Gebruiksgemak
  • Snelle doorloop
  • Lage kosten
Mediation

Onder begeleiding van een mediator probeert u tot overeenstemming te komen over de scheiding.

  • Complexere zaken
  • Intensieve begeleiding
  • Ruimte voor emotie
Advocatuur

U wordt beiden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat en communiceert niet meer direct met elkaar.

  • Dient eenzijdig belang
  • Hoger uurtarief

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven