fbpx
Ga naar content

Wanneer kiest u voor scheiden?

Wanneer kiest u voor scheiden of blijven? Dat is natuurlijk in elke situatie anders. Het kan een groot dilemma zijn als deze vraag al een tijd aan de orde is in uw huwelijk. Geen enkele relatie kan zich altijd in rustig vaarwater bevinden, maar als u voortdurend slechte periodes kent, dan is het belangrijk dat daar verandering in komt. Het prettigste is als u daar samen met uw partner uitkomt. 

Wanneer scheiden

Wanneer is een huwelijkscrisis nog te redden en wanneer is scheiden de beste optie? Elke situatie is anders, dus die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. U kunt wel sneller tot een duidelijk antwoord komen door een aantal zaken voor uzelf op een rij te zetten en te bespreken met uw partner.

  • Bent u bereid om er samen uit te komen?
  • Speelt bij u beiden de vraag ‘wanneer scheiden’ of bij één van de partners?
  • Staat u eerst nog open voor relatietherapie?
  • Welke stappen hebben jullie al gezet om nader tot elkaar te komen?
  • Op welke vlakken kunnen jullie elkaar niet meer vinden en is dat op te lossen?
  • Kunt u een leven zonder elkaar voorstellen?
  • Hoe voelt u zich als u zou gaan scheiden?
  • Wat zijn de gevolgen als u gaat scheiden? Kunt u dit samen regelen?

Als alle antwoorden duidelijk zijn voor u en uw partner en u verwacht dat een leven los van elkaar u gelukkiger maakt, dan is een scheiding een denkbare oplossing.

Als één partner kiest voor scheiden

Het kan natuurlijk ook zijn dat een relatie geen gezonde basis kent en uw partner niet wilt veranderen. Als het niet redelijk is om te blijven, kunt u ook zelf de beslissing genomen hebben om te scheiden. Het kan lastig zijn om dit traject in gang te zetten, daarom kunnen de juiste experts u hierbij helpen. Het is belangrijk om te kijken welke manier het beste bij u situatie past om de scheiding voorspoedig te laten verlopen.

Opties als de keuze is gemaakt om te scheiden 

Er zijn diverse opties als u de keuze hebt gemaakt om te scheiden. Als u samen tot afspraken kunt komen en de scheiding vlot wil regelen, dan is online scheiden een prettige optie. Het is een snelle, eenvoudige en zelfstandige manier om de scheiding te regelen.

Mocht u er niet helemaal uitkomen met uw partner, dan kan een mediationtraject een goede optie zijn om tot een vreedzame scheiding te komen. De achterliggende gedachte van een mediationtraject is dat de partners, met behulp van de juiste begeleiding, in goed onderling overleg uit elkaar kunnen gaan. De mediator heeft uiteraard een neutrale rol en zorgt voor een goede afwikkeling. Het kan ook zijn dat u niet meer communiceert met elkaar, u kan dan worden bijgestaan door een eigen persoonlijke advocaat die voor u de juiste regelingen kan treffen.

Vraag om advies

Heeft u behoefte aan meer informatie of persoonlijk advies? Onze echtscheidingsspecialisten staan voor u klaar. U kunt altijd een gratis adviesgesprek inplannen met één van onze scheidingsexperts.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven