fbpx
Ga naar content

Wat doet een mediator?

Wanneer bij een echtscheiding beide partijen in goed overleg uit elkaar willen gaan, maar er toch een aantal zaken zijn waar men het niet over eens is, is het inschakelen van een mediator een goede optie.

Het uitgangspunt van mediation bij echtscheiding is om samen met de mediator te onderzoeken wat elkaars wederzijdse belangen zijn en dat men gezamenlijk tot een oplossing wenst te komen met de hulp van een onafhankelijke bemiddelaar als gespreksleider. Bent u op zoek naar een goede mediator? Bekijk en vergelijk mediators uit het landelijke mediator netwerk van Judex.

Voor wie?

U kunt alleen voor mediation kiezen als u nog wel met uw aanstaande ex-partner kunt communiceren en u beiden zonder ruzie uit elkaar wilt. Het enige waar jullie hulp bij nodig hebben, is bij het maken van afspraken over bepaalde zaken. Denkt u hierbij over gezamenlijk vermogen, het huis of boedel, alimentatie of het ouderschapsplan. Het belangrijkste is dat u bereid bent naar elkaar te luisteren en samen afspraken wilt maken. Zo legt u immers de basis voor goed contact in de toekomst. Dit is zeker van belang wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn. Het opstellen van een ouderschapsplan is dan verplicht. Wanneer u, bovendien, als ouders op (redelijk) goede voet uit elkaar gaat en nog goed met elkaar kunt praten, zal dit de kinderen helpen de scheiding beter te verwerken.

Kunnen jullie nog goed met elkaar praten en komen jullie er samen uit bij het maken van de afspraken? Dan is online scheiden wellicht een goede optie voor jullie.

Rol mediator

Een mediator is neutraal en onpartijdig en bemiddelt tussen u en uw aanstaande ex-partner. Hij of zij zal zich niet met de inhoud bemoeien, enkel met het proces. De gesprekken worden door hem/haar gefaciliteerd en begeleid. Tijdens de gesprekken wordt er uitgegaan van het zelf oplossend vermogen van de scheidende partijen. De mediation expert die bij uw specifieke situatie past vindt u bij Judex.

Voordelen

Scheiden via een mediator kent voornamelijk voordelen:
– Geen verliezers: u heeft beiden als doel gezamenlijk tot oplossingen te komen en goede afspraken te maken;
– Maatwerk: u staat in dialoog met elkaar onder begeleiding van een professional, u wilt zo goed mogelijk aan elkaar wensen voldoen op alle vlakken (juridisch, praktisch en financieel);
– Minder stressvol omdat u op een zo vredig mogelijke manier uit elkaar gaat;
– Goede basis voor contact in de toekomst is al gelegd, zeer belangrijk als u samen kinderen heeft;
– Sneller en goedkoper: scheiden met behulp van een mediator is sneller omdat u samen in gesprek bent onder begeleiding van 1 professional. Het is goedkoper omdat u niet beiden een advocaat hoeft in te huren en de communicatie via hen loopt.

Kosten

Het gemiddelde uurtarief van de mediators bij Judex is 160 euro per uur. Hiernaast bieden wij ook pakketten aan voor echtscheidingsmediation.

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

Onze ervaren experts helpen u graag verder

Welke dienst past het beste bij uw wensen?

 • Online scheiden

  U regelt uw scheiding zelf, onder begeleiding van gecertificeerde specialisten.

  Meer weten
 • Mediation

  Een mediator helpt u bij het maken van keuzes en ontzorgt u volledig.

  Meer weten
 • Hulp bij scheiden

  Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste dienst.

  Meer weten

Aangesloten bij:

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven