fbpx
Ga naar content

Wat kost een echtscheidingsmediator?

Wanneer u en uw partner gaan scheiden en daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken voor het maken van afspraken over bepaalde zaken, dan is mediation mogelijk een interessante optie.

Door het inschakelen van een mediator die als neutrale, bemiddelende partij tussen u en uw aanstaande ex-partner optreedt, zorgt u er samen voor dat u goede afspraken maakt en de scheiding zo snel mogelijk juridisch afgehandeld kan worden. Bekijk ons aanbod van mediation experts om een mediator te vinden die bij u en uw specifieke situatie past.

Kosten

Het grote voordeel van een mediator is dat u samen met dezelfde persoon alles rondom uw echtscheiding regelt. U hoeft dus niet allebei een eigen advocaat in te schakelen. Wat kost een mediator bij een echtscheiding? Dat scheelt meteen al in de kosten. Een scheidingsmediator rekent gemiddeld zo’n € 160,- per uur (exclusief 21 % btw). Gemiddeld neemt een afspraak anderhalf uur in beslag. Het aantal gesprekken dat nodig is in mediation verschilt dit per geval. Het hangt af van hoe u en uw aanstaande ex-partner eventuele conflicten en/of discussiepunten op kunnen lossen. Hoe complexer of ingewikkelder de scheiding, hoe meer afspraken er nodig zijn. Op deze pagina vind u onze pakketprijzen voor mediation.

Subsidie

Wanneer er sprake is van een laag inkomen, is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor subsidie (toevoeging) van de Raad voor Rechtsbijstand. Wanneer u aan alle voorwaarden voldoet en u deze financiële tegemoetkoming krijgt, draagt de Raad voor Rechtsbijstand vrijwel alle kosten (alleen een eigen risico zal door uzelf betaald moeten worden). De subsidie kunt u niet zelf aanvragen, dat dient de mediator voor u doen. Voldoet u ook nog aan de voorwaarde Gratis Scheiden van Judex? Dan nemen wij de kosten van uw eigen risico voor onze rekening. De scheiding is voor u dan helemaal gratis.

Rechtsbijstand

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Kijk dan in uw polisvoorwaarden of uw polis mediation dekt.

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

Onze ervaren experts helpen u graag verder

Welke dienst past het beste bij uw wensen?

 • Online scheiden

  U regelt uw scheiding zelf, onder begeleiding van gecertificeerde specialisten.

  Meer weten
 • Mediation

  Een mediator helpt u bij het maken van keuzes en ontzorgt u volledig.

  Meer weten
 • Hulp bij scheiden

  Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste dienst.

  Meer weten

Aangesloten bij:

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij scheiden?

De experts van Judex kunnen u onpartijdig helpen bij de gehele afhandeling of een onderdeel van de scheiding. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven