Ga naar content

Mijn arbeidsovereenkomst eindigt na 1 juli 2015. Heb ik recht op een ontslagvergoeding?

Of u recht heeft op een ontslagvergoeding, is afhankelijk van hoe lang u bij uw werkgever in dienst bent geweest. Als dit minimaal 2 jaar is, heeft u recht op een vergoeding. Dit geldt ook wanneer er sprake was van een tijdelijke arbeidsovereenkomst. De ontslagprocedure moet dan wel na 1 juli 2015 zijn gestart. De vergoeding die u krijgt wordt ook wel transitievergoeding genoemd en is vooral bedoeld om de overgang naar een nieuwe baan makkelijker te maken.

De hoogte van de vergoeding die u ontvangt, is afhankelijk van uw dienstjaren. Over de eerste 10 jaar van uw dienstverband krijgt u een vergoeding van ⅓ maandsalaris per gewerkt jaar. Bent u langer dan 10 jaar in dienst? Dan krijgt u over de jaren vanaf het elfde dienstjaar een half maandsalaris. De maximale vergoeding is €75.000 of een bruto jaarsalaris bij een hoger inkomen dan dit bedrag.

Er is een aantal uitzonderingen waarbij uw werkgever geen transitievergoeding hoeft te betalen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt of wanneer uw werkgever failliet gaat.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven