Ga naar content

Inschaling ambtenaar kan tot lagere bezoldiging leiden

Ger is werkzaam als gemeenteambtenaar. In het kader van functiewaardering wordt aan Ger een beschrijving van de werkzaamheden voorgelegd. De beschrijving is niet helemaal compleet omdat een aantal leidinggevende taken van Ger niet beschreven zijn. Ger vindt het allemaal niet zo belangrijk en hij vertrouwt erop dat alles wel in orde is. Hij ondertekent de beschrijving zonder bezwaar te maken.

Enige tijd later wordt de functiebeschrijving gebruikt bij een nieuw inschalingsbesluit waarbij de bezoldiging van alle gemeenteambtenaren opnieuw tegen het licht gehouden wordt. Ger wordt geconfronteerd met een inschalingsbesluit waarbij hij lager wordt ingeschaald en zijn bezoldiging neerwaarts wordt bijgesteld.

Ger maakt tegen dit inschalingsbesluit bezwaar en gaat ook nog in beroep. In beide instanties wordt het inschalingsbesluit in stand gelaten. Ger had de functiebeschrijving immers voor akkoord ondertekend.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven