Ga naar content

Rechter stelt ambtenaar in gelijk over negatieve beoordeling

Paul Versteeg werkt als ambtenaar bij een ministerie. Op enig moment krijgt hij te horen dat er een officieel beoordelingsgesprek zal plaatsvinden. De arbeidsrelatie van Paul met zijn leidinggevende is niet goed en laat zich het best omschrijven als een arbeidsconflict.

De laatste maanden heeft Paul de nodige discussies gehad met zijn leidinggevende over zijn functioneren. Zonder dat rekening wordt gehouden met de visie van Paul krijgt Paul een negatieve beoordeling.

Paul is het met de beoordeling niet eens en maakt bezwaar. In de bezwaarprocedure krijgt Paul alsnog de kans om zijn visie duidelijk te maken. Desondanks wordt het bezwaar van Paul ongegrond verklaard. Paul stelt beroep in bij de bestuursrechter. Daar wordt hij in het gelijk gesteld.

Naar de mening van de rechter was inmiddels een situatie ontstaan waarin een objectieve beoordeling niet meer kon plaatsvinden. Tussen Paul en zijn leidinggevende bestond immers een arbeidsconflict.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven