Ga naar content

Rechter stelt ambtenaar in gelijk over negatieve beoordeling

Paul Versteeg werkt als ambtenaar bij een ministerie. Op enig moment krijgt hij te horen dat er een officieel beoordelingsgesprek zal plaatsvinden. De arbeidsrelatie van Paul met zijn leidinggevende is niet goed en laat zich het best omschrijven als een arbeidsconflict.

De laatste maanden heeft Paul de nodige discussies gehad met zijn leidinggevende over zijn functioneren. Zonder dat rekening wordt gehouden met de visie van Paul krijgt Paul een negatieve beoordeling.

Paul is het met de beoordeling niet eens en maakt bezwaar. In de bezwaarprocedure krijgt Paul alsnog de kans om zijn visie duidelijk te maken. Desondanks wordt het bezwaar van Paul ongegrond verklaard. Paul stelt beroep in bij de bestuursrechter. Daar wordt hij in het gelijk gesteld.

Naar de mening van de rechter was inmiddels een situatie ontstaan waarin een objectieve beoordeling niet meer kon plaatsvinden. Tussen Paul en zijn leidinggevende bestond immers een arbeidsconflict.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven