fbpx
Ga naar content

Hoge ontslagvergoeding vanwege ontbreken laatste waarschuwing

Thomas Meijer is 46 jaar en al ruim tien jaar in dienst als bedrijfsleider. Zijn salaris bedraagt 4.600 euro bruto per maand. Thomas en zijn werkgever raken verwikkeld in een ontslagprocedure omdat de werkgever zich op het standpunt stelt dat Thomas al geruime tijd onvoldoende functioneert.

Volgens de werkgever is er eigenlijk als kritiek op Thomas sinds zijn indiensttreding, maar is de laatste tijd de communicatie van Thomas ver onder de maat.

Volgens Thomas zijn er in het verleden wel eens klachten over hem geweest, maar is er van disfunctioneren absoluut geen sprake.

De rechter stelt vast dat uit alle stukken blijkt dat er op het functioneren van Thomas wel wat aan te merken valt. Aan de andere kant heeft de werkgever van Thomas niets gedaan om dit functioneren te verbeteren.

Zo had de werkgever Thomas best een cursus communicatievaardigheden kunnen laten volgen. Ook zijn er nauwelijks functioneringsgesprekken met Thomas gevoerd.

Ook vindt de kantonrechter dat de werkgever Thomas op zijn minst een laatste waarschuwing had moeten geven. Ook dit is niet gebeurd.

De rechter besluit om de arbeidsovereenkomst van Thomas te ontbinden onder toekenning van een ontslagvergoeding aan Thomas van 45.000 euro. Dit komt overeen met een kantonrechtersformule op basis van een correctiefactor van C= 1½.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven