fbpx
Ga naar content

Werkgever moet vakantiedagen zieke werknemer tegen volledige loonwaarde uitbetalen

Na twee jaar arbeidsongeschiktheid wordt de arbeidsovereenkomst van een werknemer opgezegd. De werkgever had hiervoor een ontslagvergunning gevraagd en gekregen van het UWV Werkbedrijf.

Bij het einde van de arbeidsovereenkomst vond, zoals gebruikelijk, een eindafrekening plaats. De werknemer had daarbij nog recht op een aantal opgebouwde maar niet-genoten vakantiedagen. De werkgever betaalde deze vakantiedagen uit tegen 70% van het loon van de werknemer. De werkgever had over het tweede ziektejaar immers ook slechts 70% van het loon moeten doorbetalen.

De werknemer is het hier niet mee eens en start een procedure. De rechter stelt de werknemer in het gelijk. Volgens de rechter heeft de Hoge Raad in 1990 al geoordeeld dat onder het wettelijke loonbegrip het gehele tussen werkgever en werknemer overeengekomen loon begrepen moet worden geacht. De werkgever moet de vakantiedagen dus tegen 100% van het oorspronkelijke loon van de werknemer uitbetalen.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven