fbpx
Ga naar content

Geen ontslag vanwege onvoldoende bewijs disfunctioneren

Een paar jaar geleden werd een restaurantmanager van McDonald’s na een dienstverband van tien jaar geconfronteerd met een ontslagaanvraag bij de kantonrechter in Utrecht.

Volgens McDonald’s beschikte de werknemer niet over de basisvaardigheden die voor een restaurantmanager vereist zijn. McDonald’s heeft de werknemer uit zijn functie ontheven en hem voorgesteld om akkoord te gaan met een overplaatsing naar de vestiging in Rotterdam waar hij onder begeleiding van een general restaurantmanager zou komen te werken. Als de werknemer niet akkoord zou gaan, dan zou een ontslagaanvraag volgen.

De werknemer liet daarop weten niet akkoord te gaan met een overplaatsing. Volgens de kantonrechter in Utrecht was dit terecht.

De rechter gaf in de eerste plaats aan dat een overplaatsing een ingrijpende disciplinaire maatregel is die alleen in geval van ernstig disfunctioneren op zijn plaats is. Volgens de rechter is in deze zaak niet gebleken dat de werknemer ernstig disfunctioneerde en evenmin is de werknemer op zijn functioneren aangesproken. Omdat er dus geen gegronde reden was voor de overplaatsing mocht de werknemer dit aanbod weigeren.

De rechter kwam tot de conclusie dat de ontslagaanvraag afgewezen moest worden. Het verzoek van de werknemer om weer aan het werk te mogen werd door de rechter gehonoreerd. Het feit dat McDonald’s nog aanvoerde dat er inmiddels een andere medewerker op de functie van de werknemer benoemd was, was voor de rechter geen aanleiding om anders te beslissen.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven