fbpx
Ga naar content

Ontslag net buiten de proeftijd

De heer Vernooij is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In zijn arbeidsovereenkomst is een proeftijd opgenomen die afloopt op vrijdag 15 augustus 2008.

De werkgever van de heer Vernooij is niet tevreden over de prestaties van de heer Vernooij en besluit om hem op die betreffende vrijdag mee te delen dat hij de arbeidsovereenkomst met een beroep op de proeftijd zal beëindigen. Op de bewuste vrijdag komt de heer Vernooij echter niet opdagen en de werkgever besluit hierop om de heer Vernooij per aangetekende brief mede te delen dat hij ontslagen is.

De brief bereikt de heer Vernooij pas op zaterdag 16 augustus en dat is buiten de proeftijd. De proeftijd liep immers op vrijdag 15 augustus af. De heer Vernooij kan zich waarschijnlijk met succes bezwaar aantekenen tegen zijn ontslag. Omdat de ontslagbrief de heer Vernooij pas na afloop van de proeftijd bereikt heeft, is het ontslag ongeldig. De kans is zeer groot dat de rechter de werkgever zal veroordelen om het loon van de heer Vernooij door te blijven betalen.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven