Ga naar content

Hoe kan ik mijn transitievergoeding berekenen?

Als u ontslagen wordt vanwege ernstig verwijtbaar handelen, wegens het bereiken van uw pensioenleeftijd of als u zelf het dienstverband opzegt, is er (uiteraard) geen recht op deze transitievergoeding.

Transitievergoeding berekenen

De transitievergoeding kunt u berekenen aan de hand van een aantal eenvoudig rekenregels. De hoofdregel: de transitievergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Als u tien jaar over langer bij uw werkgever in dienst bent geweest, geldt voor deze extra dienstjaren een opbouw van ½ maandsalaris per dienstjaar.

Daarnaast gelden er nog enkele bijzondere rekenregels voor 50-plussers en bij bedrijfseconomisch ontslag. Om precies vast te stellen hoe hoog de transitievergoeding in uw geval is, kunt u gebruik maken van deze handige online rekentool.

Heb ik misschien ook recht op een hogere ontslagvergoeding?

Dat is mogelijk. Bij een ontslag met wederzijds goedvinden kunt u met uw werkgever afspreken dat u een ontslagvergoeding ontvangt die (aanzienlijk) hoger is dan de transitievergoeding. Als uw werkgever bijvoorbeeld niet over een overtuigend ontslagdossier beschikt zou u in aanmerking kunnen komen voor een aanmerkelijk hogere ontslagvergoeding.

Als uw werkgever u dus een voorstel doet om in onderling overleg tot een ontslagregeling te komen, neem dan contact op met een arbeidsrechtspecialist om na te gaan of het aanbod van uw werkgever wel recht doet aan de situatie.

Heeft u hulp nodig bij uw ontslag situatie?

Onze ervaren experts helpen u graag verder

Welke dienst past het beste bij uw situatie?

 • Ontslag bij wederzijds goedvinden

  U voert zelf de onderhandeling met de werkgever of u laat uw expert onderhandelen.

  Meer weten
 • Ontslag op staande voet

  Uw persoonlijke expert voert namens u de onderhandeling.

  Meer weten
 • Hulp bij ontslag

  Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste dienst.

  Meer weten

Aangesloten bij:

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven