Hoe kan ik mijn transitievergoeding berekenen?

Terug naar overzicht

Hoe kan ik mijn transitievergoeding berekenen?

Als u ontslagen wordt vanwege ernstig verwijtbaar handelen, wegens het bereiken van uw pensioenleeftijd of als u zelf het dienstverband opzegt, is er (uiteraard) geen recht op deze transitievergoeding.

Transitievergoeding berekenen
De transitievergoeding kunt u berekenen aan de hand van een aantal eenvoudig rekenregels. De hoofdregel: de transitievergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar. Als u tien jaar over langer bij uw werkgever in dienst bent geweest, geldt voor deze extra dienstjaren een opbouw van ½ maandsalaris per dienstjaar.

Daarnaast gelden er nog enkele bijzondere rekenregels voor 50-plussers en bij bedrijfseconomisch ontslag. Om precies vast te stellen hoe hoog de transitievergoeding in uw geval is, kunt u gebruik maken van deze handige online rekentool.

Heb ik misschien ook recht op een hogere ontslagvergoeding?
Dat is mogelijk. Bij een ontslag met wederzijds goedvinden kunt u met uw werkgever afspreken dat u een ontslagvergoeding ontvangt die (aanzienlijk) hoger is dan de transitievergoeding. Als uw werkgever bijvoorbeeld niet over een overtuigend ontslagdossier beschikt zou u in aanmerking kunnen komen voor een aanmerkelijk hogere ontslagvergoeding.

Als uw werkgever u dus een voorstel doet om in onderling overleg tot een ontslagregeling te komen, neem dan contact op met een arbeidsrechtspecialist om na te gaan of het aanbod van uw werkgever wel recht doet aan de situatie.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag