fbpx
Ga naar content

Rechter wijst ontslagverzoek af wegens ziekte werknemer

Mevrouw Welten is sinds 1997 werkzaam bij een kledingproducent. Zij is begonnen als marketing manager, maar is inmiddels opgeklommen tot directeur. Mevrouw Welten is al enkele maanden ziek wegens een burn-out als zij geconfronteerd wordt met een ontslagaanvraag van haar werkgever.

De werkgever stelt zich op het standpunt dat mevrouw Welten de budgetten niet haalt en dat er meerdere personeelsleden vertrokken zijn vanwege haar stijl van leidinggeven. Mevrouw Welten doet een beroep op het opzegverbod tijdens ziekte en vraag de rechter om de ontslagaanvraag af te wijzen.

De rechter komt tot het oordeel dat de verliesgevende situatie van de werkgever weliswaar een feit is, maar dat dit niet wil zeggen dat mevrouw Welten hiervoor volledig verantwoordelijk is. De budgetten zijn weliswaar een streefdoel, maar kunnen om tal van redenen niet gehaald worden. De werkgever heeft onvoldoende duidelijk gemaakt welk verwijt mevrouw Welten met betrekking tot dit punt gemaakt kan worden.

Dat geldt ook voor het verwijt dat meerdere personeelsleden vertrokken zijn vanwege de stijl van leidinggeven van mevrouw Welten. Bovendien heeft de werkgever mevrouw Welten vlak voor zij ziek werd een brief gestuurd met de mededeling dat er een aantal zaken moesten veranderen Deze laatste kans werd mevrouw Welten kennelijk niet meer gegund toen zij ziek werd.

De rechter komt in deze zaak dan ook tot de conclusie dat de ontslagaanvraag in strijd is met de strekking van het opzegverbod tijdens ziekte. De ontslagaanvraag wordt dan ook afgewezen.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven