fbpx
Ga naar content

Werkgever heeft niet snel genoeg gehandeld bij ontslag op staande voet

Een werknemer, manager in een drogisterij is al tweemaal gewaarschuwd voor het overtreden van het bedrijfsreglement. Volgens dit reglement moet zij tijdens werktijd bedrijfskleding dragen en mag zij geen zichtbare piercings dragen.

Per brief is de werknemer gewaarschuwd dat er bij een eerstvolgende overtreding ontslag op staande voet zal volgen. Op dinsdag 20 maart draagt de werknemer tijdens werktijd geen bedrijfskleding. Om die reden wordt zij ruim een week later, op woensdag 28 maart, op staande voet ontslagen.

De werknemer vecht het ontslag aan en stelt zich daarbij ondermeer op het standpunt dat de werkgever niet snel genoeg (in vaktaal: onverwijld) gehandeld heeft. Door ruim een week te wachten heeft de werkgever zijn kans op ontslag op staande voet verspeeld.

Daar is de rechter het mee eens. De rechter vindt dat er geen geldige reden is geweest voor de werkgever om een week te wachten tussen het moment van het constateren van de ‘overtreding’ en het geven van het ontslag. Bovendien komt de rechter tot het oordeel dat de gedragingen van de werknemer onvoldoende ernstig zijn voor een ontslag op staande voet. De rechter besluit de arbeidsovereenkomst te ontbinden en kent de werknemer daarbij een relatief hoge ontslagvergoeding toe.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven