fbpx
Ga naar content

Werknemer veroorzaakt vertrouwensbreuk door relatie te ontkennen

Een werknemer, werkzaam als operationeel directeur, gaat op enig moment een relatie aan met een van zijn ondergeschikten. De betreffende dame in kwestie is gehuwd met de broer van de leidinggevende van de werknemer.

De werkgever voert in een ontslagprocedure een vertrouwensbreuk aan die ontstaan is doordat de werknemer de relatie bij herhaling tegenover zijn leidinggevenden ontkent heeft. Volgens de werknemer is het aangaan van een relatie een privé aangelegenheid en heeft hij daarom vragen over de relatie zoveel mogelijk ontweken.

De rechter is het in principe met de werknemer eens dat een relatie een privé zaak is. Maar op het moment dat het gaat om een relatie met een ondergeschikte spelen ook werkgerelateerde belangen een rol. Zo werden directieleden van de werkgever geconfronteerd met opmerkingen over de relatie van personeel en cliënten. De rechter vindt het dan ook begrijpelijk dat de werkgever in dat geval maatregelen wilde treffen om dit heikele onderwerp in goede banen te leiden.

Het feit dat de werknemer niet heeft willen meewerken en de relatie enkel is blijven ontkennen neemt de kantonrechter hem ernstig kwalijk. De rechter heeft er begrip voor dat het vertrouwen in de werknemer onherstelbaar beschadigd is.

De rechter besluit dan ook om de arbeidsovereenkomst te ontbinden zonder de werknemer daarbij een vergoeding toe te kennen.

Ook interessant voor u:

Heeft u hulp nodig bij ontslag?

De experts van Judex zorgen voor de juiste ondersteuning bij ontslag. Na uw aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met u op.

Bekijk diensten
Terug naar boven