praktijkvoorbeelden

Terug naar overzicht

Door gedoogbeleid werkgever geen ontslag op staande voet

Een magazijnmedewerker wordt na ruim vijftien jaar dienstverband op staande voet ontslagen vanwege het wegnemen van aluminium- en ijzerafval. De werknemer bracht het afval naar een oud ijzerboer en verdeelde de opbrengst met een collega.

De rechter komt tot de conclusie dat het in het bedrijf van de werkgever een gebruikelijke gang van zaken was dat monteurs koper- en aluminiumafval verkochten en de opbrengst daarvan zelf behielden.

Hoewel de rechter vindt dat het gedrag van de werknemer wel verwijtbaar is, wordt ontslag op staande voet als een te zware sanctie gezien. Daarbij speelt de leeftijd van de werknemer (48 jaar) een rol, maar ook het feit dat collega's van de werknemer slechts een ernstige waarschuwing voor hun gedrag hebben gekregen. Volgens de rechter zou ook voor de betreffende werknemer een waarschuwing volstaan.

Omdat de arbeidsverhouding tussen de werkgever en de werknemer inmiddels grondig verstoord was geraakt, heeft de rechter de arbeidsovereenkomst wel ontbonden. De werknemer heeft daarbij een ontslagvergoeding van 63.000 euro toegekend gekregen.

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

  • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
  • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

  1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
  2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
  3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag