Freelance-overeenkomst

Artikelen

 • Wat is een freelance-overeenkomst?

  Het gaat bij een freelance-overeenkomst om een samenwerking waarbij een opdrachtnemer (freelancer of ZZP'er) zichzelf als het ware verhuurt aan een opdrachtgever.

  Lees meer
 • Wanneer ben ik een freelancer?

  Een freelancer is in feite niets anders dan een (kleine) ondernemer. In de praktijk wordt in plaats van freelancer ook wel gesproken over een ZZP'er (Zelfstandige Zonder Personeel). Beide begrippen worden vaak door elkaar gebruikt.

  Lees meer
 • Verklaring arbeidsrelatie (VAR)

  Een Verklaring arbeidsrelatie (VAR) geeft een opdrachtgever van een freelancer zekerheid over zijn fiscale status. Zonder een VAR-verklaring zou de Belastingdienst zich achteraf op het standpunt kunnen stellen...

  Lees meer
 • Wat moet er in een freelance-overeenkomst staan?

  In een freelance-overeenkomst komen alle afspraken te staan die van toepassing zijn op de samenwerking tussen u en de opdrachtgever. De overeenkomst is vormvrij. Dat wil zeggen dat...

  Lees meer
 • Welke VAR-verklaringen bestaan er?

  Voor de meeste freelancers of ZZP-ers is de VAR-wuo (Verklaring arbeidsrelatie winst uit onderneming) verreweg de belangrijkste. Maar er zijn nog drie andere VAR-verklaringen.

  Lees meer
 • Overeenkomst van opdracht of arbeidsovereenkomst?

  Het komt met enige regelmaat voor dat er tussen twee partijen een discussie ontstaat over de vraag of een bepaalde samenwerking nu gezien moet worden als een overeenkomst van opdracht (bijvoorbeeld een freelance-overeenkomst of een managementovereenkomst) of dat er sprake is van een arbeidsovereenkomst.

  Lees meer
 • Ontslagvergunning nodig om opdracht ZZP'er te beĆ«indigen?

  Soms heeft een freelancer of ZZP'er dezelfde ontslagbescherming als een werknemer. Hoe dat kan? In de wetgeving die regelt dat een werkgever alleen een arbeidsovereenkomst kan opzeggen na een verkregen ontslagvergunning, wordt het begrip "arbeidsovereenkomst" erg ruim omschreven.

  Lees meer

Op zoek naar een advocaat die bij uw situatie past?

VRAAG GRATIS ADVIES Advies aanvragen

Hier zijn wij trots op:

 • Judex krijgt 4 van de 5 sterren op service gebied!
 • Er zijn meer dan 948 vragen gesteld dit jaar
Advies aanvragen

Hoe werkt gratis vragen naar advies?

 1. 1 U stuurt uw vraag op naar Judex.nl
 2. 2 Wij matchen uw vraag met een van onze experts
 3. 3 Een expert beantwoord binnen 24 uur uw vraag