fbpx
Ga naar content

Ambtenarenontslag op eigen verzoek

Een ‘gewone’ werknemer met een arbeidsovereenkomst kan zijn arbeidsovereenkomst opzeggen. Als ambtenaar kunt u dit niet. U bent aangesteld door het bevoegd gezag (uw werkgever) en dit bevoegd gezag beslist uiteindelijk ook weer over uw ontslag.

Als u als ambtenaar uw dienstverband wilt beëindigen, dan is het wel mogelijk om een verzoek om ontslag bij uw werkgever in te dienen. Daarbij moet u wel rekening houden met een opzegtermijn. Deze opzegtermijn varieert vaak van een tot drie maanden.

Een ontslag op verzoek wordt in principe altijd verleend. Toch zijn er situaties waarbij uw werkgever uw ontslagverzoek niet wil honoreren. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat er een disciplinair onderzoek loopt dat mogelijk tot een strafontslag zou kunnen leiden. Bij ontslag op eigen verzoek spreekt men van eervol ontslag en heeft u in principe geen recht op een uitkering. Bij een terecht strafontslag heeft u evenmin recht op een uitkering.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven