fbpx
Ga naar content

Werk & ontslag: Columns

Bijdragen van externe experts

Transitievergoeding? Wat is dat?

De transitievergoeding is de nieuwe naam voor ontslagvergoeding, althans per 1 juli 2015. Op dat moment gaan namelijk nieuwe ontslagregels gelden en komt de huidige kantonrechtersformule te vervallen. Goed nieuws voor werknemers? Ja en nee.

Lees verder Judex

Werkgever is niet verplicht een positief getuigschrift af te geven

Een docent economie die na afloop van zijn jaarcontract van zijn werkgever een positief getuigschrift eiste, haalde bakzeil toen hij zijn ex-werkgever voor de rechter daagde. Volgens het gerechtshof in Den Haag is een werkgever niet verplicht om in een getuigschrift te vermelden dat de werknemer zijn functie naar behoren vervuld heeft.

Lees verder Judex

Geen ontslagvergoeding door uitzicht op nieuwe baan

Dat er grote financiële risico's verbonden zijn aan het accepteren van een nieuwe baan tijdens ontslagonderhandelingen met de werkgever, blijkt maar weer uit een recente uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam.

Lees verder Judex

Rechter: ‘hardhandige’ leraar mag niet ontslagen worden

De leraar van een VMBO-school die tijdens een excursie een lastige leerling stevig aanpakte heeft niet verkeerd gehandeld. Dat oordeelde de kantonrechter te Utrecht naar aanleiding van een door de leraar aangespannen kort geding.

Lees verder Judex

Ontslag op staande voet wegens valse ziekmelding via WhatsApp

Een medewerkster van een kinderdagverblijf meldt zich via WhatsApp ziek en geeft in dit bericht aan dat zij met spoed naar het ziekenhuis is gegaan voor een blindedarmoperatie.

Lees verder Judex

Deel flexregels gaat toch in per 1 juli 2014

Op 18 juli jl. is het wetsvoorstel Werk en zekerheid aangenomen door de Tweede Kamer. De belangrijkste onderdelen van deze wet gaan over flexibele arbeidscontracten en het ontslagrecht.

Lees verder Judex

Hoge Raad geeft werknemer met contract voor onbepaalde tijd extra bescherming

Door een uitspraak van de Hoge Raad kunnen werknemers met een arbeidscontract voor onbepaalde tijd op extra ontslagbescherming rekenen als zij besluiten om op enig moment hun contract voor onbepaalde tijd in te ruilen voor een contract voor bepaalde tijd.

Lees verder Judex

Disfunctioneren onvoldoende grond voor non-actiefstelling

De rechtbank Amsterdam heeft onlangs nog maar eens duidelijk gemaakt dat een werkgever een werknemer alleen dan op non-actief kan stellen als de werkgever hiervoor een zwaarwichtig belang heeft.

Lees verder Judex

Kan een frauderende werknemer zich op finale kwijting beroepen?

Hoe ver gaat de strekking van een finale kwijtingsclausule in een overeenkomst waarbij de arbeidsovereenkomst van een werknemer met wederzijds goedvinden beëindigd is? Deze vraag stond centraal in de uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 7 mei 2013.

Lees verder Judex

Werknemer mag geen dure cadeaus aannemen

Een schilder die werkzaam was bij woningbouwvereniging Rochdale had nooit dure cadeaus mogen aannemen van de verfleverancier van zijn werkgever. Dit is de conclusie van een uitspraak van de kantonrechter in Amsterdam.

Lees verder Judex

Maak kennis met onze experts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven