Ga naar content

Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik van werkgever verander?

Als u van baan verandert, bouwt u geen pensioen meer op bij uw oude werkgever. De opbouw van uw pensioenaanspraken ligt dan stil. Er is sprake van een zogenaamd slaperspensioen. Uw pensioen groeit dan alleen nog aan door rente- en beleggingsopbrengsten, maar niet meer door nieuwe premiestortingen.

U kunt er ook voor kiezen om de waarde van dit slaperspensioen in te brengen in de pensioenregeling van uw nieuwe werkgever. Dit noemt men ook wel waardeoverdracht. U heeft een wettelijk recht op waardeoverdracht, wanneer u binnen 6 maanden nadat u bij een nieuwe werkgever bent begonnen via uw nieuwe werkgever verzoekt om een dergelijke waardeoverdracht.

Waardeoverdracht

Door waardeoverdracht telt de ingebrachte pensioenwaarde mee voor de opbouw van het pensioen bij uw nieuwe werkgever. Het hangt af van uw persoonlijke omstandigheden of deze waardeoverdracht voor u zinvol is. Er zijn geen algemene regels voor te geven. Laat u hierover informeren door een onafhankelijk pensioenspecialist.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven