fbpx
Ga naar content

Concurrentiebeding en de proeftijd

In de proeftijd kan zowel uw werkgever als u zelf de arbeidsovereenkomst met onmiddellijke ingang beëindigen. Wat betekent dit nu voor een eventueel overeengekomen concurrentiebeding?

Volgens de wet blijft een concurrentiebeding in principe ook geldig na afloop van een ontslag in de proeftijd. In de praktijk zult u in die korte periode nog weinig kennis en ervaring over de bedrijfsvoering hebben opgedaan en is het dus de vraag welk belang de oude werkgever heeft bij het handhaven van een concurrentiebeding.

De meeste werkgevers zullen er bij een ontslag in de proeftijd weinig moeite mee hebben om het concurrentiebeding te laten vervallen, zeker als het de werkgever is die het initiatief tot het ontslag genomen heeft.

Is uw werkgever echter niet van plan om een streep door het concurrentiebeding te halen, dan maakt u een goede kans om bij de rechter alsnog uw gelijk te halen. Raadpleeg wel een arbeidsrechtspecialist om uw kansen in te schatten.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven