Ga naar content

Geen overeenkomst van opdracht, maar dienstverband

De heer V. exploiteert een onderneming op het gebied van administratieve dienstverlening en belastingadvies. V. heeft geen personeel in dienst. Gedurende een periode van meerdere jaren verricht V. gedurende tweeënhalve dag per week werkzaamheden ten behoeve van een organisatie. Deze werkzaamheden worden verricht op het kantoor van de betreffende organisatie.

Het UWV stelt zich op het standpunt dat er in feite sprake is van een dienstbetrekking en dat er dus premies hadden moeten worden afgedragen. Het UWV wordt hierin door de rechter in het gelijk gesteld. Volgens de rechter is duidelijk geworden dat V. zijn werkzaamheden onder gezag van de betreffende organisatie heeft uitgevoerd. V. ging volgens de rechter in hoge mate op in de organisatie en concludeert dan ook dat er door de nauwe verwevenheid sprake is van een arbeidsovereenkomst. De door UWV geclaimde premies moeten betaald worden.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven