fbpx
Ga naar content

Vervallen van concurrentiebeding door foute opzegtermijn

De heer Steensma werkt al zeventien jaar als accountmanager bij een groothandel in chemicaliën genaamd Oxyde. De heer Steensma heeft in zijn arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding staan op grond waarvan het hem verboden is om gedurende twee jaar na het einde van de arbeidsovereenkomst bij een concurrerende onderneming te werken.

Op enig moment ontstaat er tussen de heer Steensma en zijn manager een zakelijk verschil van inzicht dat steeds verder escaleert. Na een aantal maanden waarin partijen met elkaar in heftige discussie verzeild zijn geraakt, besluit Oxyde bij het UWV Werkbedrijf een ontslagvergunning aan te vragen. De vergunning wordt verleend en Oxyde zegt de arbeidsovereenkomst van de heer Steensma op met inachtneming van een opzegtermijn van een twee maanden. Volgens de wettelijke regels had Oxyde na de gevoerde ontslagprocedure een opzegtermijn van drie maanden in acht moeten nemen.

De advocaat van de heer Steensma wijst Oxyde erop dat door deze foutieve opzegging het concurrentiebeding vervallen is en hierop geen beroep meer kan worden gedaan.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven