Ga naar content

Ontslag net buiten de proeftijd

De heer Vernooij is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. In zijn arbeidsovereenkomst is een proeftijd opgenomen die afloopt op vrijdag 17 augustus 2012.

De werkgever van de heer Vernooij is niet tevreden over de prestaties van de heer Vernooij en besluit om hem op die betreffende vrijdag mee te delen dat hij de arbeidsovereenkomst met een beroep op de proeftijd zal beƫindigen. Op de bewuste vrijdag komt de heer Vernooij echter niet opdagen en de werkgever besluit hierop om de heer Vernooij per aangetekende brief mede te delen dat hij ontslagen is.

De brief bereikt de heer Vernooij pas op zaterdag 18 augustus en dat is buiten de proeftijd. De proeftijd liep immers op vrijdag 17 augustus af. De heer Vernooij kan zich waarschijnlijk met succes bezwaar aantekenen tegen zijn ontslag. Omdat de ontslagbrief de heer Vernooij pas na afloop van de proeftijd bereikt heeft, is het ontslag ongeldig. De kans is zeer groot dat de rechter de werkgever zal veroordelen om het loon van de heer Vernooij door te blijven betalen.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven