fbpx
Ga naar content

Wat kan mijn werkgever doen als ik niet meewerk aan re-integratie?

Als u (langdurig) ziek wordt, dan moet u samen met uw werkgever aan de slag om u weer terug op het werk te krijgen. Van zowel de werkgever als van u wordt verwacht dat u actief meewerkt aan deze re-integratie.

Uw werkgever kan van mening zijn dat u onvoldoende meewerkt aan re-integratie omdat u:

  • zich niet houdt aan controlevoorschriften (u verschijnt bijvoorbeeld niet bij de bedrijfsarts ondanks een oproep daartoe)
  • niet wilt meewerken aan het opstellen van een plan van aanpak
  • niet bereid bent in de ogen van uw werkgever ander passend werk te accepteren

Uw werkgever kan in die situatie besluiten om uw loon niet langer uit te betalen. Ook loopt u het risico dat u uw opzegbescherming tijdens ziekte verliest. Tot slot zou ook het UWV aan het einde van de tweejaarsperiode kunnen besluiten u geen of slechts een gedeeltelijke WIA-uitkering toe te kennen.

Bij deze sancties gaat het er natuurlijk wel om dat uw werkgever gelijk heeft. Vaak zal eerst deskundigenoordeel van het UWV meer duidelijkheid moeten geven. Soms is het noodzakelijk om vervolgens de rechter om een uitspraak te vragen, bijvoorbeeld als uw werkgever blijft weigeren om uw loon door te betalen.

Ook interessant voor u:

Op zoek naar een mediator?

We hebben een handige vergelijker ontwikkeld die gebruikt kan worden om een geschikte mediator te vinden voor o.a. hulp bij scheiding.

Vind uw mediator
Terug naar boven