Ga naar content

Verlenging arbeidscontract bij verschillende werkgevers

De regels rondom de verlenging van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd gelden ook als u bij verschillende opeenvolgende werkgevers werkzaam bent geweest, voor zover u daar steeds dezelfde of soortgelijke werkzaamheden bent blijven verrichten.

Een goed voorbeeld van een dergelijke situatie is een werknemer die eerst voor een uitzendbureau heeft gewerkt en vervolgens door de opdrachtgever in dienst genomen worden om bij deze werkgever dezelfde werkzaamheden te gaan uitvoeren. De uitzendovereenkomst met het uitzendbureau telt dan als het ware als de eerste arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. De (nieuwe) werkgever moet er dus rekening mee houden dat de werknemer al bij het derde (en niet het vierde) contract voor onbepaalde tijd in dienst is.

Als u werkzaam bent op basis van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, is het dus belangrijk om goed bij te houden hoe vaak uw arbeidsovereenkomst inmiddels verlengd is en of u, misschien zonder het te weten, al werkzaam bent op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven