Ga naar content

Wat is een geheimhoudingsbeding precies?

Een geheimhoudingsbeding is een vrij veel voorkomende bepaling in een arbeidsovereenkomst. Met een geheimhoudingsbeding probeert uw werkgever te voorkomen dat u bedrijfsgevoelige informatie deelt met anderen, bijvoorbeeld met een nieuwe werkgever.

Het is vaak lastig om exact vast te stellen welke informatie onder de werking van het geheimhoudingsbeding valt. Voor de hand ligt natuurlijk dat u financiƫle gegevens en klantgegevens van uw werkgever niet aan derden bekend mag maken. Ook specifieke bedrijfsprocessen of productkenmerken zullen veelal onder het geheimhoudingsbeding vallen.

Veel geheimhoudingsbedingen zijn gekoppeld aan een boetebepaling. Als u het beding overtreedt dan bent u per keer of per dag een bepaalde boete verschuldigd die al snel kan oplopen dat vele duizenden euro’s. Uiteraard zal de werkgever wel moeten kunnen bewijzen dat u het geheimhoudingsbeding geschonden hebt en kan een rechter de eventueel vervallen boetesommen matigen.

Ook interessant voor u:

Heeft u een juridische vraag?

Omschrijf uw situatie bij Judex middels ons contactformulier en wij nemen binnen 24 uur contact op. Judex hulp is 7 dagen bereikbaar, kosteloos en vrijblijvend.

Stel uw juridische vraag
Terug naar boven