fbpx
Ga naar content

Aanvraag Anw-uitkering te laat. Terugwerkende kracht?

Op 2 december 2008 heeft de SVB van de heer De Groot een aanvraag ontvangen voor een uitkering op grond van de Anw. De echtgenote van de heer De Groot was echter al overleden op 6 maart 2006.

De aanvraag van de heer De Groot is door de SVB wel normaal in behandeling genomen, maar de SVB kende hem de Anw-uitkering toe met ingang van 1 december 2007. Een terugwerkende kracht van één jaar dus.

De heer De Groot is het daar niet mee eens. Hij geeft aan dat het jaar na het overlijden van zijn echtgenote voor hem in het teken stond van rouwverwerking en depressie. Daardoor heeft hij zich niet bijtijds gerealiseerd dat voor hem recht op een Anw-uitkering bestond. De heer De Groot werd in de periode na het overlijden van zijn echtgenote gesteund door zijn familie en zijn administratie werd verricht door een administratiekantoor.

Het SVB spreekt haar begrip uit voor de moeilijke omstandigheden waarin de heer De Groot verkeerde na het overlijden van zijn echtgenote. Toch vindt de SVB dat het voor hem mogelijk moest zijn geweest om een aanvraag voor een Anw-uitkering in te dienen.

De rechter is het met de SVB eens. De heer De Groot krijgt over de periode van 6 maart 2006 tot 1 december 2007 dus geen Anw-uitkering.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven