Ga naar content

Toeslagenwet: Tips & Tricks

Als uw toeslag op uw uitkering niet voldoende is om op het sociaal minimum uit te komen, dan heeft u misschien recht op aanvullende bijstand van uw gemeente. U kunt deze uitkering aanvragen via het UWV. Voor meer informatie kunt u terecht op Werk.nl.

Lees verder

Als u ontslagen wordt hebt u soms een keuze of een gouden handdruk of een aanvulling van de WW-uitkering gedurende een bepaalde periode. Als uw WW-uitkering onder het minimum komt, is het beter om te kiezen voor een uitkering ineens. U voorkomt daarmee dat uw aanvulling volledig wordt verrekend met uw toeslag.

Als u van een uitkering moet gaan leven en uw inkomen komt onder het sociaal minimum terecht, dan hebt u recht op een toeslag op grond van de Toeslagenwet. Mogelijk heeft u ook nog recht op andere toeslagen zoals: huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget of kinderopvangtoeslag. Voor meer informatie over deze toeslagen kunt u bellen met…

Lees verder

Als u een uitkering moet aanvragen, is het handig om direct ook een toeslag aan te vragen. Daarmee voorkomt u dat u de aanvraag te laat indient en te maken krijgt met een tijdelijke verlaging van uw uitkering.

Maak kennis met onze experts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriƫntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven