fbpx
Ga naar content

Bezwaar & beroep: Tips & Tricks

Als u het niet eens bent met een beslissing van een uitkeringsinstantie, overweeg dan om een schriftelijke klacht of een bezwaar in te dienen.

Als u meer tijd nodig heeft om bezwaar te maken tegen een beslissing van een uitkeringsinstantie, maak dan tenminste voorlopig bezwaar. Dit houdt in dat u binnen de bezwaartermijn de uitkeringsinstantie schriftelijk meedeelt dat u het met de beslissing niet eens bent, maar dat u nog enige tijd nodig heeft om uw motivering op papier…

Lees verder

Doe in uw bezwaarschrift aan de uitkeringsinstantie direct een verzoek voor een vergoeding van door u gemaakte kosten. Doet u dit niet, dan kan dat later te laat zijn.

Het is handig om de medische redenen voor uw bezwaar in een aparte bijlage te zetten. UWV kan besluiten uw werkgever bij de bezwaarprocedure te betrekken. Uw werkgever krijgt dan een kopie van uw bezwaarschrift. De bijlage met uw medische gegevens krijgt uw werkgever dan niet.

Wanneer de beslissing op bezwaar maar niet wordt toegezonden, kunt u beroep bij de rechtbank aantekenen wegens het uitblijven van de beslissing op bezwaar. U kunt er ook voor kiezen om eerst een klacht bij de uitkeringsinstantie in te dienen.

U kunt in een bezwaarprocedure ook vragen om mediation. Bij mediation wordt een onafhankelijke bemiddelaar ingeschakeld, die met u en de uitkeringsinstantie alle kanten en achtergronden van het probleem bespreekt. Samen bedenkt u een oplossing waar u zich allebei in kunt vinden. Wanneer de oplossing niet gevonden wordt, wordt de bezwaarprocedure gewoon voortgezet. Wat in…

Lees verder

Als u meer tijd nodig heeft om beroep aan te tekenen tegen een beslissing op bezwaar van een uitkeringsinstantie, teken dan tenminste voorlopig beroep aan. Dit houdt in dat u binnen de beroepstermijn de rechtbank schriftelijk meedeelt dat u het met de beslissing niet eens bent, maar dat u nog enige tijd nodig heeft om…

Lees verder

Doe in uw beroepschrift direct een verzoek voor een vergoeding van door u gemaakte kosten. Doet u dit niet, dan kan dat later te laat zijn.

Wanneer de beslissing op bezwaar maar niet wordt toegezonden, dan kunt u hiervan beroep aantekenen bij de rechtbank wegens het uitblijven van de beslissing op bezwaar. U kunt ook besluiten om eerst een klacht in te dienen bij de uitkeringsinstantie zelf.

Om zoveel mogelijk kans op succes te maken bij het vragen van een voorlopige voorziening is het belangrijk dat u uw spoedeisend belang goed onderbouwt. Stuur bijvoorbeeld uw bankafschriften en een overzicht van uw vaste lasten en schulden mee als u duidelijk wilt maken dat u vanwege financiële reden een snelle beslissing nodig heeft.

Maak kennis met onze experts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven