fbpx
Ga naar content

Werkloosheidswet: Tips & Tricks

Combineert u het zelfstandig ondernemerschap met een baan? Als u dan ontslagen wordt, wordt bij de toekenning van de WW-uitkering vastgelegd hoeveel uren u als zelfstandige werkt. Ook de zogenaamde niet-declarabele uren tellen hiervoor mee. Houd dus goed bij hoeveel tijd u kwijt bent met uw administratie, acquisitie etc.

Als u niet zeker bent of bepaalde informatie wel of niet belangrijk is voor het UWV, neemt u dan altijd contact op met het UWV of win op voorhand juridisch advies in bij een advocaat. Als u achteraf bepaalde informatie niet (tijdig) gemeld heeft, kan dit er toe leiden dat uw uitkering stopgezet wordt en…

Lees verder

Als u ontslagen dreigt te worden, houd dan zo mogelijk al rekening met uw ontslagdatum. Als u bijvoorbeeld in december ontslagen zou worden, telt dat jaar niet meer mee voor de berekening van uw arbeidsverleden in verband met de WW. Zeker als u een relatief kort arbeidsverleden heeft, zou uw WW-uitkering een stuk langer kunnen…

Lees verder

Als u werkloos wordt op of na uw 50-ste verjaardag dan kunt u na afloop van de WW-uitkering in aanmerking komen voor een IOAW-uitkering en komt u niet in de bijstand terecht. Bent u 49 jaar en dreigt u binnenkort ontslagen te worden? Probeer uw ontslag dan uit te stellen tot na uw 50-ste verjaardag.

Als een beëindiging van uw dienstverband onvermijdelijk is, zorg er dan altijd voor dat duidelijk is dat het initiatief van het ontslag uitgaat van uw werkgever. Het is voor uw WW-uitkering belangrijk om dit goed in een beëindigingsovereenkomst vast te (laten) leggen.

Neem nooit zomaar zelf ontslag zonder eerst juridisch advies te hebben ingewonnen. Zelf ontslag nemen kan ertoe leiden dat u geen WW-uitkering krijgt.Ook als u zelf bij een rechter om ontbinding van uw arbeidsovereenkomst verzoekt, loopt u een groot risico dat uw WW-uitkering wordt geweigerd.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven