Ga naar content

Zorgverzekeringswet: Tips & Tricks

Pas op met het opzeggen van uw zorgverzekering. Als u deze verzekering opzegt per 1 januari (de vaste opzegdatum), moet u zich voor 1 februari aanmelden bij een nieuwe zorgverzekeraar. Doet u dit niet of te laat, dan loopt u het risico dat uw zorgverzekeraar u een boete oplegt.

Neemt bij twijfel over de vraag of u verzekerd bent, contact op met het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Het CVZ kan u dan vertellen of u al dan niet verzekeringsplichtig bent. Bent u verzekeringsplichtig en verzekerd u zich niet tijdig dan loopt u het risico dat u een boete moet betalen.

Vergoedingenoverzichten worden door veel mensen gezien als een leesbare vervanging van polisvoorwaarden. Het probleem is dat deze niet altijd volledig zijn. Lees daarom de polisvoorwaarden ook zorgvuldig door. Komt u er niet uit neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Dat kan u veel ergernis besparen.

Als u zich in het buitenland laat behandelen houdt u er dan wel rekening mee dat de vergoedingen worden bepaald aan de hand van de zogenaamde DBC-tarieven. Deze kunnen dus afwijken van de rekening die uit het buitenland komt. Informeer bij behandeling in het buitenland dus altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar. Zo komt u niet…

Lees verder

Terug naar boven