fbpx
Ga naar content

Wet maatschappelijke ondersteuning: Tips & Tricks

Als u (met spoed) een voorziening nodig hebt, vraag deze dan direct aan bij de gemeente. Ga nooit zelf tot aanschaf over voordat de gemeente uw aanvraag gehonoreerd heeft. U loopt anders het risico dat (een gedeelte van) de gemaakte kosten voor uw rekening blijven.

Als u te lang moet wachten op een beslissing van de gemeente dan kunt u of een klacht indienen bij de gemeente of bezwaar maken tegen het uitblijven van een beslissing. Dit kan zodra de beslistermijn verstreken is. De beslistermijn is over het algemeen acht weken na de aanvraag verstreken.

Als de medisch adviseur van de gemeente informatie moet inwinnen bij uw huisarts of medisch specialist, dring er dan bij hen op aan om deze informatie zo spoedig mogelijk te geven. Dit kan de behandeltijd van uw aanvraag aanzienlijk bekorten.

Een voorziening zult u voor een langere periode nodig hebben. Er zijn meestal meerdere voorzieningen mogelijk en u hebt ook nog de keus tussen een voorziening in natura of een PGB. Ga niet over een nacht ijs en laat u zich uitgebreid informeren door de gemeente maar ook door een van de cliëntenorganisaties zoals Per…

Lees verder

Laat u zich altijd bijstaan door een jurist van een belangenvereniging of een gespecialiseerd advocaat. De kans dat u fouten maakt is groot omdat de Wmo een zeer ingewikkelde wet is. Gemaakte fouten kunnen niet altijd worden hersteld.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven