fbpx
Ga naar content

Ziektewet: Tips & Tricks

U bent bij sollicitatie niet verplicht om het bestaan van een no-risk polis te vermelden, ook niet als hier expliciet door de werkgever naar gevraagd wordt. Pas na twee maanden kan uw werkgever er naar vragen.

Als u een no-risk polis hebt en u wordt ziek, wijs uw werkgever er op dat hij direct een aanvraag moet indienen voor ziekengeld bij het UWV. De aanvraag moet volgens de wet namelijk binnen vier dagen worden ingediend. Wordt de aanvraag later gedaan, dan wordt niet met terugwerkende kracht ziekengeld betaald.

Als u geen werkgever hebt moet u u zelf ziek melden bij het UWV. Doe dit zo spoedig mogelijk. U moet u uiterlijk op de tweede dag van uw ziekte ziekmelden bij het UWV.

De kans is levensgroot dat u geen Ziektewetuitkering van het UWV ontvangt.

Als het UWV van mening is dat u hersteld bent, dien dan spoedig een bezwaarschrift in als u het hier niet mee eens bent. U heeft hiervoor slechts twee weken de tijd.

Als u in loondienst werkt (of als ambtenaar) en u wilt als ondernemer aan de slag, informeer u dan goed over de mogelijkheden om u te verzekeren tegen inkomstenverlies bij ziekte. Let op: u kunt tot uiterlijk vier weken nadat u met werken bent gestopt terecht voor en vrijwillige verzekering bij het UWV.

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven