fbpx
Ga naar content

AOV ondernemers: Artikelen

Informatieve artikelen door de Judex redactie

Soorten arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen komen in verschillende vormen voor. U verzekert bijvoorbeeld: Uw inkomen, een vast bedrag, etc.

Lees verder

Afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als u als zelfstandige een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij een particuliere verzekeringsmaatschappij overweegt, is het verstandig om bij een aantal zaken stil te staan.

Lees verder

Vangnetverzekering en arbeidsongeschiktheid

De vangnetverzekering is bedoeld voor ‘moeilijk verzekerbare risico's'. Dus voor zelfstandigen die geen gewone arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten of zelfstandigen die worden geconfronteerd met uitsluitingen of hogere premie.

Lees verder

Wat heeft verzwijging voor gevolg voor mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als u een (arbeidsongeschiktheids)verzekering afsluit, dan mag u bepaalde informatie niet verzwijgen. Doet u dat wel, dan loopt u het risico dat u geen uitkering ontvangt.

Lees verder

Arbeidsongeschiktheidsverzekering en bedrijfsbeëindiging of faillissement

Als u uw bedrijf verkoopt of uw beroep staakt, dan moet u dit melden aan uw arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. Er is dan namelijk sprake van een veranderende omstandigheid. Als u geen ander bedrijf of beroep hebt, dan kan de verzekeraar zich op het standpunt stellen dat er geen verzekerbaar belang meer is.

Lees verder

Wanneer ben ik arbeidsongeschikt volgens de polisvoorwaarden van de arbeidsongeschiktheidsverzekeraar?

In oudere polisvoorwaarden waarin onderscheid wordt gemaakt tussen het eerstejaarsrisico en het na-eerstejaarsrisico wordt vaak ook een andere definitie gehanteerd tussen arbeidsongeschiktheid tijdens het eerste jaar en voor de periode daarna.

Lees verder

Klachten over de afhandeling van uw arbeidsongeschiktheidsclaim

Voordat u ergens een klacht indient, is het belangrijk dat u goed nadenkt over het doel van uw klacht en de kans op succes. Heeft een klacht überhaupt zin? Zal dit tot een oplossing leiden? Bij welke instantie kan het beste geklaagd worden?

Lees verder

Definitieve beoordeling van uw arbeidsongeschiktheidsclaim

Als u zich arbeidsongeschikt meldt bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekeraar, kan de verzekeraar verlangen dat u een medische keuring ondergaat bij een onafhankelijk arts. Dit gebeurt in eerste instantie vaak door een plaatselijke huisarts, maar niet uw eigen huisarts.

Lees verder

Wat is een medische machtiging?

Iedere arts heeft een beroepsgeheim. Dit betekent dat hij geen medische informatie over u aan derden mag geven. Een arts mag alleen informatie aan derden geven als u daarvoor schriftelijk toestemming hebt gegeven.

Lees verder

Melden van arbeidsongeschiktheid bij verzekeraar

Als u ziek wordt en daardoor niet kunt werken, dan moet u dit melden bij uw arbeidsongeschiktheidsverzekeraar. Dit hoeft uiteraard niet bij een klein griepje. Over een dergelijk korte periode van arbeidsongeschiktheid heeft u vanwege de wachttijd waarschijnlijk toch geen recht op een uitkering. Maar...

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven