fbpx
Ga naar content

AOV ondernemers: Praktijkvoorbeelden

Is pijnsyndroom een ziekte?

Een edelsteenzetter heeft pijn in de schouders en nek met uitstraling in beide handen, soms tintelende handen, dagelijkse drukkende hoofdpijn met soms misselijkheid, een min of meer continue branderige pijn in de schouderbladen en als gevolg van al deze klachten slecht slapen.

Lees verder

Bezwaar tegen keurende arts arbeidsongeschiktheidsverzekering

De heer van Wijk raakt ernstig gewond bij een verkeersongeval. De heer Van Wijk is sinds het ongeval arbeidsongeschikt en doet een beroep op zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. De verzekeraar betaalt aan de heer Van Wijk een volledige arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Lees verder

Geen uitkering uit arbeidsongeschiktheidspolis bij gebrek aan verzekerbaar belang

De heer Petten is directeur-grootaandeelhouder (DGA) van Petten B.V.. Hij heeft sinds 1987 een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Op 11 november 1993 raakt hij arbeidsongeschikt en doet hij een beroep op zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees verder

Geen discriminatie van vrouwen bij arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een advocate heeft meerdere arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Daarnaast heeft de advocate een extra verzekering die bij zwangerschap en bevalling uitkeert als de verzekering tenminste 2 jaar loopt. De advocate vindt dat de verzekeraar hiermee vrouwen discrimineert.

Lees verder

Weigering afgifte medisch dossier door medisch adviseur

Een verzekeraar wijst een claim op de arbeidsongeschiktheidsverzekering af, omdat er geen sprake zou zijn van ziekte. De verzekerde stelt dat hij ziek is en lijdt aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. De verzekerde schakelt een advocaat in. De verzekerde geeft aan de advocaat een medische machtiging om het medisch dossier op te vragen...

Lees verder

Verzwijging bij arbeidsongeschiktheidsverzekekering of niet?

De heer Pietersen heeft een eenmanszaak in baby- en kleuterkleding. Hij sluit op 25 september 1998 een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Per 16 november 2002 meldt de heer Pietersen zich arbeidsongeschikt. De verzekeraar keert uit tot 1 juli 2003.

Lees verder

Faillissement doorkruist uitkering arbeidsongeschiktheidsverzekering niet

De heer Deen heeft sinds 28 juli 1977 een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Het verzekerde beroep is autospuiter. De heer Deen meldt zich wegens overspannenheid arbeidsongeschikt per 4 november 1993

Lees verder

Passende arbeid en inkomensderving

De heer Jansen is loodgieter. Na enkele jaren in loondienst te hebben gewerkt, is de heer Jansen in 1980 zelfstandig ondernemer geworden. Hij sluit dan ook een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Het zelfstandig ondernemerschap leidde tot een verdriedubbeling van het inkomen van de heer Jansen.

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven