fbpx
Ga naar content

Wet studiefinanciering: Praktijkvoorbeelden

Geen onverzoenlijk conflict met ouder, geen hogere studiebeurs

Ali stelt zich op het standpunt dat hij een onverzoenlijk conflict heeft met zijn vader. Om die reden zou volgens Ali het inkomen van zijn vader geen rol mogen spelen bij het vaststellen van een aanvullende beurs.

Lees verder

Verhoging ouderbijdrage met terugwerkende kracht door fout belastingdienst

Door een fout van de belastingdienst wordt de ouderbijdrage onjuist vastgesteld. Nadat de belastingdienst de gemaakte vergissing heeft hersteld, stelt de DUO met terugwerkende kracht alsnog een hogere ouderbijdrage vast.

Lees verder

Studiefinanciering: ouders en kind op zelfde adres, toch uitwonendenbeurs

Karin woont in de woning van haar broers. Op een gegeven moment hebben de ouders van Karin besloten om hun eigen woning te verlaten en zijn zij ingetrokken bij hun beide zonen, de broers van Karin.

Lees verder

Te laat inleveren van de OV-studentenkaart. Overmacht?

Gerdien verblijft in Peru. Tijdens haar verblijf in Peru komt zij van 7 mei 2005 tot 29 mei 2005 in de gevangenis terecht. Haar documenten, waaronder de OV-kaart, worden in beslag zijn genomen.

Lees verder

Bezwaartermijn student vangt aan op moment van elektronische verzending van bericht door DUO

Fatima heeft op de website "Mijn DUO" de keus gemaakt om haar berichten studiefinanciering elektronisch te ontvangen. De berichten worden dan in principe niet langer per reguliere post aan haar verzonden. Ze kunnen worden geraadpleegd op de website "Mijn DUO".

Lees verder

Student verantwoordelijk voor doorgeven adreswijziging aan DUO

Marloes verhuist naar haar nieuwe studentenkamer. Haar vriendin Emma betrekt haar oude kamer aan de andere kant van de stad. Marloes heeft haar nieuwe adres nog niet laten inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA) en ze heeft ook nog geen adreswijziging gestuurd naar de DUO.

Lees verder

Omzetting prestatiebeurs in gift vanwege functiebeperking

De Wet studiefinanciering 2000 kent een speciale regeling voor studenten met een functiebeperking die zodanig is dat daardoor het succesvol afronden van de studie onder druk komt te staan.

Lees verder

Geen recht op uitwonendenbeurs als woonadres en adres in GBA niet overeenstemmen

De IB-Groep informeert Jaap op 8 december 2006 dat bij een controle is gebleken dat het woonadres dat hij aan de IB-Groep heeft doorgegeven in de maand november 2006 afwijkt van het woonadres waarop hij in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) staat ingeschreven.

Lees verder

Maak kennis met onze scheidingsexperts

De drie beloftes van Judex

  • ONTZORGING

    Van oriëntatie tot afwikkeling: Judex biedt een totaaloplossing die ontzorgt.

  • PERSOONLIJK

    Service van Judex is altijd persoonlijk en afgestemd op uw specifieke behoeften.

  • KWALITEIT

    Judex werkt alleen samen met de beste gecertificeerde deskundigen.

Uw scheiding is in deskundige handen

Lees meer over onze kwaliteitskeurmerken
Terug naar boven