fbpx
Ga naar content

Vliegticket telt mee voor de onderhoudseis

Mevrouw Yindee heeft in juni 2006 kinderbijslag aangevraagd voor haar zoon Phill die bij de moeder van Yindee in Thailand verblijft. De SVB weigert de kinderbijslag omdat mevrouw Yindee niet met overmakingsbewijzen op een eenvoudig controleerbare wijze aan kan tonen dat zij in belangrijke mate heeft bijgedragen in het onderhoud van haar zoon. Op dat moment bedroeg de onderhoudseis 386 euro per kwartaal.

Over het 2e kwartaal van 2006 heeft mevrouw Yindee een storting verricht van in totaal 332,49 euro op de rekening van haar moeder. Met dit bedrag komt zij 53,51 euro tekort om aan de onderhoudseis te kunnen voldoen. Mevrouw Yindee is in het 2e kwartaal enkele weken bij haar zoon in Thailand geweest. Zij is daarvoor met het vliegtuig naar Thailand gereisd.

De rechter vindt dat een deel van de kosten van het vliegticket samen met het hiervoor genoemde stortingsbedrag ruimschoots voldoende zijn om aan de minimaal vereiste onderhoudsbijdrage te kunnen voldoen. Mevr. Yindee krijgt alsnog over 2e kwartaal 2006 kinderbijslag.

Ook interessant voor u:

Terug naar boven